Seksualni poremećaj: problemi i rješenja

0

Ciklus seksualne reakcije kombinacija fizičkih i psiholoških fenomena koji se odvijaju u našem tijelu kao rezultat erotski poticaj je studirao i углублена istraživača H. Мастерсом i Virginia Ah Johnson i bio je pod nazivom ciklus seksualne reakcije. Ako se to dogodi u normalnom redu, ciklus uključuje 4 stadija, koji se odnose na jedan nedjeljivi trenutku:

  1. Uzbuđenja: ovo je vrijeme karakterizira subjektivni osjećaj seksualnog užitka, сопровождаемым fiziološkim promjenama
  2. Platoima: ovo je faza na kojoj se podiže razina uzbuđenja; događa neposredno prije orgazma, karakterizira stabilan i visok seksualne napetosti.
  3. Orgazam: to je vrhunac seksualnog užitka, sa slabljenjem seksualnu napetost i ritmičkim kontrakcije mišića međice i reproduktivnih organa
  4. Rezolucija: ovo je faza u kojoj se postiže postupno smanjenje seksualnu napetost i osjećaj opuštenosti mišića i ukupno blagostanje

“Da, ako nešto nije tako? Pregled seksualnih poremećaja

Kada je u pitanju seksualnih problema, vi ste skloni odmah razmišljati o muškim problemima, kao što su impotencija ili prerane ejakulacije. Zapravo seksualni problemi povezani s velikim područjem problema seksualne sfere i povezani s oba spola. Međunarodna studija provedena u 60 zemalja, pokazalo je da oko 30 posto muškaraca i 45 posto žena pati od seksualne disfunkcije. "Da, ako nešto nije tako? Pregled seksualnih poremećaja

Seksualna disfunkcija karakteriziraju abnormalnosti u procesu, koji leži u osnovi ciklusa seksualne reakcije ili bolove povezane sa spolnim činom. Što se tiče poremećaja uzbuđenja kod muškaraca se javlja impotencija i erektilna disfunkcija. Uzroci ove vrste poremećaja mogu biti fiziološki i psihološki: ako tijekom faze Sem spavanja muški kurac ide u erekciju, onda je uzrok će biti psihološka, ako je isti razlog je fiziološki, u fazi Sem erekcije neće biti. Žena umjesto toga, ona izgleda kao nedostatak uzbuđenja i podmazivanje.

Poremećaj orgazma: za žene očituje nedostatak ili odgoditi orgazam, unatoč činjenici da je prije toga bila redovita faza uzbuđenja, ovaj problem se najčešće javlja kod mladih žena i često je odlučio s iskustvom, promicati sposobnost da postignu orgazam. Kod muškaraca može se pojaviti isti problem, nedostatak ili kašnjenje, ili obratno, može se manifestirati pojava prerane ejakulacije.

Neke teorije smatraju da je preuranjena ejakulacija je povezana s centralno, tj. povezan sa strahom se nalaze tijekom prvog seksualnog iskustva; tako da čovjek u žurbi, kako bi se izbjeglo otkrivanje, i to ponašanje se sprema. Vi ste u konačnici završiti prerano, čak i kada vi ne želite. Druge teorije smatraju da je preuranjena ejakulacija je povezana s preteranom brigom o zadovoljavanju partnera .

Koji su razlozi ?

Općenito uzroci seksualne disfunkcije mogu biti kako fizičkim, tako i psihičkim. Među fizičkih čimbenika mogu biti hormonske neravnoteže , dugotrajna alkohola, neurološki poremećaji, nuspojave nekih lijekova itd.

Koji su razlozi ?Ali najčešći razlozi su psihološke prirode! U seksualnoj sferi, kao što je sada poznato, je jedan od prvih koji će biti pod utjecajem tih faktora, psihološke ili emocionalne, tako da se može dogoditi da se u razdobljima posebno složen, naporan ili u vrijeme krize para, ona pati, rezultat seksualne disfunkcije, kao što su one navedene iznad.

Kada živite sa seksa kao “problematično događaj”, to može dovesti do pojave negativnih emocija, kao što su tjeskoba, gađenje, sram, osjećaj krivnje…i oni imaju pravo spriječiti spolu čin. Dodatni razlog seksualnih poremećaja mogu biti misli i vjerovanja koja osoba ima o seksu. vi ste uvjetovan je činjenicom da se, po vašem mišljenju, možete to učiniti ili ne učiniti u seksualnoj sferi; važnošću koju приписываете do trajanja i veličine genitalija ili ulogu koju ste ideološki dodijeliti ženi ili muškarcu, iz vjerskih ili moralnih predrasuda i sl.. Takva uvjerenja imaju pravo promijeniti seksualnu reakciju, što dovodi do pojave poremećaja.

Moć

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime