Noktiju gljiva – kako se izliječiti?

0

Bolest noktiju gljiva se proširiti i počinje kao bijela ili žuta mrlja ispod vrha nokta na prst ruke ili noge. Kako gljivične infekcije postaje dublje, gljiva može izazvati obezbojenje i zadebljanje nokta, kao i pogoršanje ruba nokta. To može utjecati na različite nokte.

Ako je bolest blaga i ne smeta, da vam ne bude potrebno liječenje. Ako gljiva bolno i već je izazvao zadebljanje noktiju, postoje mjere osobne higijene i lijekovi koji mogu pomoći. Međutim, čak i ako je liječenje uspješno, gljive noktiju obično se vratiti.

Kada je gljiva inficirano područje, koji se nalaze između prstiju i kože na nogama, to se zove “atletskog stopala” (lišajevi).

Simptomi

Imate mogu biti gljivice nokte, ako je jedan ili nekoliko od njih:

 • Oni mijenjaju boju od bijele do žute boje
 • Oni su krhki, jalov ili nepravilnog
 • Oni imaju iskrivljena obrazac
 • Oni imaju tamne boje uzrokovane akumulacijom ostataka ispod nokta
 • Oni su lagano neugodan miris
 • Gljiva može utjecati na nokte na rukama, ali su se češće nalaze na noktima na nogama.

Simptomi

Kada zatražiti savjet liječnika

Preporuča se konzultirati sa svojim liječnikom, ako se mjere za njegu sobom nije radila, i nokat postaje sve više обесцвеченным, утолщенным ili deformiran. Također ćete morati kontaktirati svog liječnika ako imate dijabetes, i mislite da imate pojavljuju gljivice na noktima.

 1. Podnijeti zahtjev na sjednici u klinici Mayo
 2. Okolnosti
 3. Gljivične infekcije noktiju nastaju zbog različitih gljivičnih organizama (gljive). Najčešći uzrok je vrsta gljive zove “дерматофит”. Kvasci i plijesni također mogu dovesti do infekcije noktiju.

Gljivične infekcije noktiju mogu se pojaviti u bilo kojoj dobi, ali najčešće se javljaju kod starijih ljudi. Starenjem nokta to može postati krhka i suha. Pukotine koje se pojavljuju na noktima iz tog razloga, omogućuju vam unos gljive. Drugi faktori, kao što su manju cirkulaciju na nogama i oslabljeni imunološki sustav, također mogu utjecati. Kada zatražiti savjet liječnika

Gljivične infekcije noktiju može započeti zbog stopala sportaša (gljivica stopala) i može zaraziti od jednog nokta na drugu. Međutim, infekcija stranoj infekcije su rijetki.

Faktori rizika

Faktori koji mogu povećati rizik od infekcije noktiju gljiva, uključuju sljedeće:

 • Starenje, zbog smanjene cirkulacije, više godina izloženosti gljivica i sporog rasta noktiju
 • Intenzivno znojenje
 • Dostupnost pozadine atletskog stopala
 • Prošećite bos u vlažnim javnim prostorima kao što su bazeni, teretane ili svlačionice
 • Dostupnost male ozljede kože ili noktiju ili kožne bolesti, kao što su psorijaza
 • Dostupnost dijabetesa, problema s cirkulacijom ili oslabljen imunološki sustav
 • Komplikacije
 • Ozbiljan slučaj noktiju gljiva može biti bolno i može dovesti do trajnog oštećenja noktiju. To također može dovesti do drugih ozbiljnih infekcija koje se šire i na druga područja osim na noge, ako imate imunološki sustav, подавленная zbog lijekova, dijabetes i druge bolesti.

Ako imate dijabetes, možda imate manju cirkulaciju i иннервация u nogama. Imate također je povećan rizik od infekcije bakterijske infekcije kože (celulit). Stoga, svaka mala ozljeda stopala (na primjer, gljivične infekcije noktiju) može dovesti do ozbiljnih. Posavjetujte se s liječnikom ako imate dijabetes, i mislite da imate gljivice na noktima.

Prevencija

PrevencijaOve navike mogu pomoći da se spriječi gljiva ili реинфекции, kao i nogu sportaša, što može dovesti do грибку nokte:

Povremeno operite ruke i noge. Operite ruke nakon dodirivanja zaraženog gljiva. Vlaži nokte nakon pranja. Odrežite nokte ravno, stanjiti udaljene putanje rubova pomoću limun i limete debeli području. Dezinficira kliješta za nokte nakon svake uporabe. Nosite čarape koje upijaju znoj ili mijenjaju tijekom dana.
Odaberite cipele, izrađene od materijala koji omogućuju koži da diše. Izbrišite stare staze ili obradite ih dezinficijensa ili anti-gljivične praha. Koristite cipele u prostorijama objekta i bazena i svlačionicama. Odaberite pedikerski salon koji koristi sterilizirane manikura alata za svakog klijenta. Ne koristite lak za nokte ili nadzemni nokte.

Zdravlje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime