FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Izdvojeno

Dugine obitelji 9. ožujka u MaMi

Dugine obitelji okupljaju LGBT parove i pojedince koji imaju djecu, žele imati djecu ili se samo žele informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja obitelji.

IZDVOJENO

Steve Strange, pjevač grupe Visage, preminuo u 55. godini

Steve Strange, koji je najpoznatiji kao pjevač pop benda Visage, preminuo je u 55. godini od srčanog udara.

Australija seli u Europu

Europska radifuzijska unija (EBU) i austrijski ÖRF pozvali su povodom 60 godišnjice Eurosonga Australiju kao gostujućeg izvođača na ovogodišnji Eurosong u Beču.

KRÜZER : Only Lovers Left Alive večeras u Klubu

Bilo da ste romantično raspoloženi ili apsolutno neutralni spram Valentinova danas možete zaroniti duboko i glazbom se lansirati u svemir jer Krüzer i kolektiv dNo večeras u Klubu organiziraju stiskavac na plesnom podiju i prljavo flertanje deep i tech bitova.

Zbeletron večeras u Coolturi slavi svoj 6. rođendan

Zbeletron večeras u Coolturi slavi svoj 6. rođendan, a uz tortu, balone, osmijehe, lezbijske komedije i tragedije najavljuju i rođendanski kviz.

Bruce Jenner navodno prolazi kroz tranziciju u ženu

Bruce Jenner, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1976. godine, navodno prolazi kroz tranziciju u ženu.

Proslava Međunarodnog dana obiteljski jednakosti (IFED) održati će se će po drugi put u Hrvatskoj u subotu 2. svibnja 2015. godine u organizaciji Duginih obitelji. Po uzoru na slične organizacije u svijetu, Dugine obitelji okupljaju LGBTQ parove i pojedince koji već imaju djecu ili bi željeli imati djecu, ali i sve LGBTIQ osobe koji bi se željeli informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja LGBTIQ obitelji.
Druženje s LGBTIQ obiteljima i budućim LGBTIQ roditeljima započinje u subotu u 12 sati u prostorijama multimedijalnog instituta MaMa (Preradovićeva 18). Na druženju će se …

Svake godine ugledni američki tjednik Time objavi listu 100 najutjecajnijih osoba na svijetu. Lista je podijeljena na ukupno pet rubrika, na titane, vođe, pionire, ikone i umjetnike, a među njima se našlo i nekoliko LGBT osoba.
Među titanima peto je mjesto zauzeo Tim Cook, prvi čovjek Applea. Podsjetimo, Cook je koncem prošle godine prvi put otvoreno progovorio o svojoj seksualnosti. „Želim biti potpuno jasan: Ponosan sam što sam gej, a smatram da je to jedan od najvećih darova koje mi je dao Bog“, napisao je tada Cook napomenuvši kako on sam …

Boris Vrdoljak
U Düsseldorfu je od 27. do 29. ožujka 2015. održan 9. međunarodni LGBTIQ turnir Düssel-Cup, na kojem je nastupilo čak 20 predstavnika i predstavnica qSPORT-a. Vesela sportska ekipa iz Zagreba natjecala se u badmintonu, ženskoj košarci, plivanju, odbojci na pijesku, trčanju i odbojci. U qSPORT-u su vrlo zadovoljni osvojenim 1. i 4. mjestom badmintonaša te 4. mjestom košarkašica, pogotovo imajući u vidu da se na Düssel-Cupu ove godine okupilo preko 700 sportašica i sportaša iz cijele Europe.
Vikend je bio posve ispunjen događanjima i aktivnostima – u petak je za …

Za one koji ne znaju, riječ je o plesno-vizualno-izvedbenom kolektivu DJ-a i performera pod vodstvom kustosa Earla Daxa. Zagreb je samo jedna od stanica njihove velike turneje koja uključuje velike svjetske metropole poput Londona, Pariza i Berlina.

Sedma sezona počinje ovog ponedjeljka, a sudeći prema traileru prve epizode, čeka nas puno uzbuđenja.
Andreja Pejić se ovoga tjedna na velika vrata vratila u javnost na londonskom Fashion Weeku noseći reviju na Giles fashion show-u.
U četvrtak je u Mayan klubu u Los Angelesu održana premijera 7. sezone RuPaul's Drag Race-a.
U suradnji s Grinderom, Madonna je ovog Valentinova u sklopu promocije svog novog albuma odlučila nagraditi njegove sretne korisnike.
Na tapiseriji se također pojavljuje i ružičasti trokut sličan onom korištenom kako bi se identificiralo gej muškarce u logorima.

Najveće iznenađenje je svakako autani pjevač Sam Smith koji je s četiri osvojena Grammyja pomeo konkurenciju.

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike