FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Izdvojeno

Komičarska legenda Lily Tomlin otkrila zašto je toliko dugo čekala s javnim autanjem

1975. godine je časopis Time ponudio Tomlin naslovnicu na kojoj bi njena seksualnost bila otkrivena. Međutim, ona je odbila ponudu koju je Ellen DeGeneres prihvatila 22 godine kasnije.

IZDVOJENO

Guercino – Svjetlo baroka

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu od 29. 10. 2014. otvorena je izložba Svjetlo baroka. To je izložba koju čini odabir od tridesetak djela talijanskog majstora baroknog slikarstva Giovannija Francesca Barbierija poznatijeg kao Il Guercino (Cento, 1591. – Bologna, 1666.).

IZLOŽBA: MIRIAM YOUNIS “180″

05.12.2014 u 19:00h u galeriji Academia Moderna otvara se izložba mlade umjetnice Miriam Younis.

7 gej ikona koje su izgubile borbu protiv AIDS-a

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, donosimo vam pregled queer heroja koji su izgubili bitku protiv HIV-a i AIDS-a.

‘REELY AND TRULY’ – kratak dokumentarni film o fotografiji

Novi dokumentarni film ‘Reely and Truly’, redatelja Tyrona Lebona, je tridesetominutni vizualni spomenik fotografima i njihovim tehnikama.

Rocky Horror će napokon dobiti svoj scenski nastavak

The Rocky Horror Picture Show je jedan od najpopularnijih mjuzikla svih vremena koji se, zbog svog kultnog statusa, igra u više od 30 zemalja. Njegova filmska ekranizacija zaradila je stotine milijuna dolara, a njegov autor Richard O’Brien se nada kako će Shock Treatment, nastavak napisan 1979. godine, biti jednako velik hit.

Mel B, bivša članica pop grupe Spice Girls, otkrila je da je bila u četverogodišnjoj vezi sa ženom prije nego je upoznala svog supruga.

Pjesma 'Heroes' je prvi singl austrijske pjevačice nakon pobjede na 59. ediciji Eurosonga, ali i najavni singl nadolazećeg albuma kojemu se još uvijek ne zna ime.

„Mommy“ je obiteljska drama koja vividno prikazuje odnos majke i sina. Samohrana majka Diane (Anne Dorval) je žena odjevena u odjeću neprikladnu za svoje godine, dugog jezika“ i bahatog stava.

'Heroes' je najavni singl nadolazećeg albuma pjevačice.
Fanning, koja je glumila u filmu The Maleficent, preuzet će ulogu Raya, trans* tinejdžera iz New Yorka koji prolazi kroz tranziciju. Naomi Watts će igrati Rayevu majku, a Susan Sarandon ulogu bake lezbijke.

9 najpoznatijih žena ubojica.

Starbucks je napravio svoju prvu LGBTIQ reklamu.
Korejski mediji špekuliraju da je video spot grupe SNH48 zabranjen zbog nekoliko intimnih scena između dvije djevojke. U spotu za pjesmu Uza vide se dvije djevojke, iz ove grupe od 16 članova, kako se grle.
Vitaly Milonov, homofobni političar koji je sponzorirao i zloglasni anti-gej zakon u Rusiji, tvrdi da je Rusija 'pročistila' glumca.
Lauper, koju mnogi nazivaju gej ikonom, pomaže otvoriti sklonište True Colors u Bronxu. Sklonište će pomoći 30 mladih LGBTIQ osoba koji su beskućnici.

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike