Kolagen dodataka

0

Što je kolagen?

Kolagen, poznatiji kao želatina, je najčešći protein tijela, gdje se posebno koncentrira na razini kostiju, tetiva, hrskavice, kože, membrana i krvnih žila.

U detaljima kolagen je jedan od osnovnih komponenti vezivnog tkiva.
Na razini kože kolagen pomaže očuvati elastičnost, tonus i turgora kože, smanjuje prisustvo bora. To je, zapravo, prisutan je na razini dermisa, gdje je-uz vlaknima i – stvara ovu trodimenzionalnu strukturu koja njeguje i održava vašu kožu, dajući joj snagu i elastičnost.

Nažalost, sinteza kolagena smanjuje sa starenjem, dok se to povećava njegovu razgradnju i s njim hrapavost kože, koja postaje manje kompaktan i tanji.
Iz tog razloga kolagen dodataka naći veliki prostor u anti-aging; sastojak prilično rasprostranjen i u kozmetičkim proizvodima.Što je kolagen?

Naravno, degradacije kolagena zbog fenomena starenja javlja u kožu baš kao i u drugim područjima gdje je dostupnost vezivnog tkiva, na primjer, tetiva i hrskavice. Ne čudi što se na tržištu nudi veliki izbor i kolagen dodataka posebno dizajnirani u cilju da svoj doprinos za dobrobit sustava, kostiju i zdravima.

Collagene Alimentare

  • Kolagen je posebno predstavljen u životinjskom svijetu; kao takav, on se uvodi u organizam uglavnom preko mesnih proizvoda.
  • Visok postotak kolagena i smanjuju probavljivost hrane i objašnjavaju veću probavljivost ribe u usporedbi s mesom, bogatiji vezivnog tkiva.
  • Kolagen se sintetizira u organizmu od pojedinih aminokiselina koje ga čine. U pogledu hrane, on je posebno visok, dok on ne sadrži серных aminokiselina.
  • To je zato što su bogate tim aminokiselinama, neophodnim za sintezu kolagena napajanja, nakon probavu i degradirana na individualne aminokiseline, koje čine ga može potaknuti ili na drugi način pridonijeti njegovu re-sinteza u organizmu.

Sastav kolagenih dodataka

Naravno, glavni sastojak dodataka kolagena otpada upravo na ovaj plemeniti protein, koji međutim, biti od velike veličine, to je teško svariti.
Da biste zaobišli to je smetnja u prehrani, koji sadrže ga, kolagen često prisutna u obliku (hidrolizira kolagen), pa djelomično probavlja, na taj način olakšati ga crijevne apsorpcije, uništavanja snagu (visoko cijenjena u kolačima).

Sastav kolagenih dodataka

Kolagen, koji se koristi u ovim proizvodima, uglavnom dolazi iz kostiju, kože i vezivnog tkiva životinja, kao što su goveda, svinja i konja; iako ovih dana mnogi proizvođači radije posegnuti za korištenje morskog kolagena, ribljeg podrijetla (vidi točku: rizici).

Znatiželja

Čak i na kozmetičkom razini primjena kolagena, a takva ne može smatrati funkcionalnim, jer protein koji je prevelik za apsorpciju. Upravo iz tog razloga, da čak i u kvalitetnim kozmetičkim proizvodima želite koristiti kolagen u гидролизованной obliku ili male prethodnika peptida.

Ovisno od stanja (grešaka prognoze, zglobova i tako dalje), što dodatak nastoji poboljšati, unutar ukamaćivanja-osim kolagena – možete dodati i druge aktivne sastojke.
Na primjer, kolagen u kombinaciji s glukozamin i / ili хондроитином sulfat ulazi u sastav dodataka, dizajnirana za promicanje zajedničkih dobrobiti, sprečavanje procesi (uništavanje zglobne hrskavice) i podržavajući oporavak od traumatskog događaja.

U dodatke za anti-aging terapija, umjesto toga, osim kolagenaU dodatke za anti-aging terapija, umjesto toga, osim kolagena – ili kao alternativa za njega-možete pronaći tvari, sposoban zadržati ovaj protein od degradacije ili ga stimulirati sinteza sinteza (odnosno, kožom stanice odgovorne za proizvodnju kolagena); to je tako, na primjer, vitamin C.

Međutim, kolagen, često u kombinaciji s hijaluronska kiselina, tvar visoke molekularne težine, koji čuva veliku količinu vode na razini kože i zglobne tekućine, štiti kožu i zglobove od štete povezane sa starenjem.

Tako da kombinacija kolagen-hijaluronske kiseline može biti vrlo koristan, kako u proizvodima protiv starenja, tako i u prehrani za zdravlje kostiju i zglobova. Osim toga, u okviru estetske medicine kolagen i hijaluronska kiselina mogu biti uneseni (samostalno ili u kombinaciji) kao punila bora (punila) direktno u kožu.
Sintezu kolagena također može biti pojačan dodavanjem pojedinih aminokiselina kao što su arginin i ornitin.

Zdravlje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime