Gljivične infekcije noktiju-onychomycosis

0

Što je onychomycosis

Gljivične infekcije noktiju, također poznati kao “onychomycosis”, predstavljaju vrlo čest tip bolesti noktiju. Zapravo, među svim bolesti, stručnjaci procjenjuju da će gljivične infekcije nastaju frekvencije koja se kreće od 30 do 50%.

Gljivične infekcije noktiju

Tehnički, to se zove ukazuju na to da je poremećaj povezan s noktima, uzrokovane mikroorganizmima, zove gljivice: ove gljive, plijesni ili kvasac uzrokuju infekciju, koja može ostati zatvorena u jednom ногте, ili se može također utjecati na druge.Što je onychomycosis
Gljivična infekcija noktiju obično počinju s promjenom boje samog nokta, a ako atletskog stopala nije pravovremeno dijagnosticira i ne liječi, može dovesti do pojave nekoliko komplikacija.
Iz tog razloga, čim primijetite promjene u boji noktiju, bilo bi dobro potražiti liječničku pomoć odmah. Zapravo, što više on se koleba, više riskirate oštećenje ga stalno.

Pad

Gljivične infekcije noktiju, kao što je već spomenuto, vrlo su najčešći poremećaji koji mogu iznenaditi, kako žena, tako i muškaraca, koji pripadaju bilo kojoj etničkoj pripadnosti.
Statistika, međutim, ukazuje na to da muškarci više pate od gljivične infekcije, nego slabiji spol (može riskirati, u ovom slučaju, definicija “jačeg spola”, utjelovljene ženama).
Onychomycosis može utjecati kako na noktima ruku i nogu; međutim, infekcije, obično se razvija uglavnom u posljednjih zbog veće vlažnosti, normalno prisutnih u tom području tijela.

Uzroci

Naturalmente, La кауза Delle onicomicosi è rappresentata da ООН’infezione fungina che Si sviluppa La unghie, aggredendole e alterandole profondamente.
Nel dettaglio, Le детерминантный onicomicosi SAM frequentemente daj dermatofiti, оссиа da gljive CHE – u condizioni normali – dvije sestre koji žive u контатаку con La Pelle e Le unghie alcun tipo Di je problem. Međutim, u situazioni alcune – hajde, oglas esempio, u Касо Di UN-a Carlo Delle дифезе immunitarie del paziente – pitanja dermatofiti mogu iniziare u replicarsi u način incontrollata оригине u Ver e proprie infezioni.

Uzroci
Nel dettaglio, ja dermatofiti riproducono Si u luoghi калду-umidi Ed è u ovaj če, obično, SAM Le unghie dei hoda oglas эссере interessate da куэсту disturbo. Ja sam hoda, stvarno, Al e все’umidità che Si generano portando Скарпе e кальзини, registrano UNE sudorazione notevolmente i consistente риспетто Le Mani. A тутто da Si aggiunge UN indebolimento del sustav immunitario: néoi hoda od La circolazione ematica indirizzata Версо u Le unghie više è žilavi риспетто u quella stranice diretta unghie Алле Delle Mani Di conseguenza Le дифезе immunitarie Делл’organismo SAM i deboli néoi hoda.
Oglas svjetla Modo олтре dermatofiti AI Анче lieviti e muffe mogu provocare queste tipologie Di infezioni.
U ovaj proposito, Fra i principali responsabili Delle onicomicosi, ritroviamo microorganismi appartenenti AI ne predstavlja nikakvu opasnost: Candida, Трихофитон, Epidermophyton.

Fattori di rischio

Fattori di rischioKao što je već spomenuto, vlažan prostor predstavljaju odličan tlo za razmnožavanje za mikrofone: ove gljive žive u zajedničkim svlačionicama, bazenima i dušama, i oni mogu zaraziti nokte, prodoran u prostor između krevet i noktom. Posjetiti ta mjesta bez upotrebe cipela, tako da hodanje bos, je jedan od glavnih faktora rizika za razvoj onychomycosis.
Drugi faktori rizika, kao što su fiziološke i patološke prirode – za razvoj gljivične infekcije noktiju su:

  • Dijabetes. Pacijenti s dijabetesom, u stvari, posebno predispozicije za razvoj ove infekcije.
  • Starost. Stariji ljudi – zbog pada imunološkog zaštite i smanjenja mikrocirkulacije – i imaju najveći utjecaj na onychomycosis, nego mladi ljudi.
  • Stop sportaša. To je visoko zarazna poremećaj, uzrokovan je vrlo česta gljiva među sportašima.
  • Psorijaza.
  • Navika (pogrešno) koristi uske čarape i cipele, koje sprečavaju znojenje.
  • Prekomjerno znojenje.
  • Poremećaji imunološkog sustava
Zdravlje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime