Evolucija mobilnih uređaja

0

Mi slavimo neke novitete koji su se pojavili u Qualcomm Innovation 2012, završila u Berlinu 12. rujna za razmišljanje o budućem razvoju mobilnih uređaja. Tehnološka evolucija, je povezana s unutarnjim komponentama sustava i evolucija samog uređaja s gledišta dizajna, oblika, funkcije, namjene i upotrebljivosti. Evolucija u glavnoj ulozi uređaj, telefon, računalo, ali i druge vrste opreme, nije i nije.

U Qualcomm Innovation 2012 u Berlinu proizvođač poluvodiča je govorio o svojoj viziji budućnosti mobilnih uređaja. Ne samo računala, ali i, na primjer, aparati i aparati sve više integriran s tehnologijom, koji se mogu povezati s vanjskim svijetom, interakciju i komunikaciju.

Kućanski aparati vjerojatno da će se isti neprihvatljivo, kao i tablet, ali njegova veza će dovesti do toga da ona postane dio više popularan i koristi mobilne infrastrukture, koja će, na primjer, hladnjak obavijestiti svog vlasnika putem sms-a ili твита o tome da je mlijeko je isteklo ili pivo je završila, uz pretpostavku kupnju novih dionica.

Ova mobilna infrastruktura već danas, karakterizira 1,8 milijardi 3G veze i gotovo šest milijardi uređaja povezanih s mobilne mreže.

Duga priča 40 godina

Kako bi dobili gore navedene brojeve i imati uređaj sa funkcijama za čitanje i pisanje na web stranicama je trebalo više od 40 godina. Duga priča kontinuirana tehnološka эволюций, kao što je vidljivo iz инфографики uspostavljeni Product Development Technologies ispod prikazana:Duga priča 40 godinaOni koji su dio Baby Boomer generacije, i imao sreću raditi u tvrtki američkih korporacija mogu danas se sjetiti za korištenje, prvi telefoni Motorola Dynatac 8000X, Nokia ringo, Ericsson EH237, Nortel m900, Motorola Memphisu, Motoroal201, Nokia 5110, u Ericsson A1018s, lìEricsson PF768, Motorola MicroTAC 9800X, Motorola International 3200, Nokia 1011, a BellSouth/IBM Simon Personal Communicator, Motorola StarTAC, Nokia 8110, Nokia 9000 Communicator Nokia 9110, Nokia 7110, Nokia 3310 itd. etc.

Oni koji su iskusili svu evoluciju mobilnih uređaja do današnjeg iPad ili Galaxy Tab, dobro znaju o generaciji i evolucijskom skoku. Prošli ste put od uređaja, velike, neugodno za korištenje, teške, uvijek trebaju naplatiti, nepraktično koristiti u device sve više i suptilnije ( na primjer, Motorola Razr), prenosivi, s zaslon je velik i visoke rezolucije. Mobilni uređaji su promijenili naš život, i njihova evolucija je takva da danas njihova upotreba bez funkcije kao što su govorna Telefonija (Google Voice), sms poruke i mobilni internet će biti gotovo nezamislivo.

Mobilni uređaji s njihove pete generacije, od kojih je potonji još uvijek u fazi difuzije i usvajanja od strane potrošača i daju već zastarjeli na nove tehnologije koje iscijediti, da se uspostavi.

Povijest generacije

Do sadašnje standardizacije su sadržaji i Usluge koji se prodaju u nekoliko tvrtki, kao što su AT&T, koja pruža usluge mobilne na ograničenom području i oslonio se na operatora koji je bio posrednik (1947). Trebali biste doći u 1960 vidjeti proveden je prvi mobilni telefon, rade dva inženjera (Richard Frenkiel) iz Bell Labs, i da vidi kako je operator će nestati iz službe Mobile Thelephon Service (MTS) AT & T je od tada pod nazivom IMTS (Improved Mobile Thelephon Service).

  • Alternativno rješenje, stvoren za natjecanje s AT&T je radio Common Carriers (RCCs), također je dostupan na telefonima, nošen u posebnim . Prvi pravi mobilni telefon, poznat i kao Mobile Telephone system A (MTA), a onda je B (MTB), predstavljen je u Švedskoj u 1960 godine, ali istovremeno i u Bugarskoj, Rusiji, a zatim u Finskoj (1971), zemlji koja je prvi predstavio uspješne komercijalne mreže, koja je već u 1986 doseže od 35.000 korisnika. Evolucija mobilnih uređaja
  • Prva generacija-to je onaj koji je otvorio i utro je put koji nas je doveo na nas, i vidio kako je nastao odašiljača, u kojoj je smješten telefonske ćelije, a koji su povezani jedni s drugima, da bi korisnici mogli koristiti uređaj, čak i u pokretu, kao i mijenjati ćeliju veze. Prva mreža ovog tipa u analogne tehnologije i imajte na umu, kao što je Analogni Mobile Phone System (POJAČALA) je osnovan u Chicagu u 1977, s AT&T. U Japanu je u istom godina NTT izgradio vlastitu mrežu (1979), koji je 1980 godine je bio prvi, koji je utkan u cijelu nacionalnu teritoriju. Zatim je uslijedio danska i telefonske kompanije Nordic Mobile Telephone (NMT), radi u Danskoj, Švedskoj, Finskoj i Norveškoj, bio je prvi koji je predložio međunarodni roaming.
Elektronika

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime