Akne će uništiti život, ali možda postoji rješenje

0

I naučiti živjeti s tim. Bez. Barem prema Louise, model i osnivača pokreta # freethepimple pati od akni do 16 godina.

On pati od akni do adolescencije i dobro zna društvene posljedice koje mogu nastati zbog loše kože. Akne nisu samo karijeru modela, ali i vršili utjecaj na mentalno zdravlje. Danas – čak i kroz pokret body positivity-Louise odlučila prestati sakriti akne. I on želi da svi mi smo učinili istu stvar.

Počeo sam patiti od akni, kada je bio tinejdžer.

Čitajući ovu rečenicu, vi vjerojatno mislite: “Da, kod mene je također bilo nekoliko prištića u 16 godina.”Ali akne-to je sasvim druga stvar. Sve veći, svi su mi rekli da se ne brinem, jer je to bio samo faza puberteta i zato što će se uskoro sve završiti. Danas mi je 21 godina, a ja još uvijek čekam, dok se sve završiti.

Počeo sam patiti od akni, kada je bio tinejdžer.

Kad sam napokon shvatio da je moje akne ne će otići sami, ja sam odlučio da se obratite stručnjaku. I tamo sve samo pogoršala. Otkad imam 16, pokušavam izliječiti svoje jegulje. Ja sam pokušao sve: antibiotici (tri puta), kreme s (koje se isušuju tako puno kože, koja počinje kucati i stalno navijali), proizvodi supermarketa, koji obećavaju poboljšati stvari (i nikada nisu učinili). Prestala sam piti kavu, bila sam вегетарианкой u roku od sedam mjeseci, ja sam размазала lice bjelanjkom svaki dan tijekom nekoliko tjedana i više. Tražiti lijek za acne u Google, i ja sam definitivno već pokušao i to, osim kontracepcijskih pilula, jer je moja majka imala rak dojke, a ja ne mogu joj propisati.

Jedina mogućnost koja je ostala kod mene, bio je prilično kontroverzan lijek, Изотретиноном, obično naziva Roaccutan. Prije nego što se prijavite recept, vaš liječnik tjera vas da se prijavite namjerno rješenje, u kojem tvrdite da ste prihvatili viziju nuspojava uzrokovanih tim lijek, uključujući: ekstremni pucanje usana, akutna depresija i, ako ste trudni, ozbiljnu štetu nerođeno dijete. Ukratko, Roaccutan također nije za mene.

Ali kod akni nije bilo posljedica samo za mog svakodnevnog života: to je i uništilo moju karijeru. Deset godina sam počeo raditi model u Dubaiju, gradu u kojem sam odrasla. A onda je u 16 godina preselila sam se u Englesku i prestala, jer s moje kože, postalo je nemoguće. Bila sam u nekoj agenciji, ali oni koji se zanimaju za mene, rekli su mi da se vratim nakon što rješenje za moj problem s aknama. Kao da je to tako jednostavno.

A onda je on počeo utjecati na moju psihu.

Ja sam patila od depresije, postao je vrlo nesigurno. I kad kažem iznimno, mislim, da se više nisam mogao izaći iz kuće, jer je jedan, ne volim da netko tko je vidio mene, dva, sve što sam mogao učiniti, to je za plakati.

A onda je on počeo utjecati na moju psihu.Morao sam nešto učiniti, a ja sam to učinio. U 2017 godine sam se konačno je nađena u Britain’ ‘ s Next Top Model; prvi dan snimanja morali smo biti u potpunosti ukinute. Ja разоблачила sebe, stavio svoju najveću sumnje u samoga sebe i dopustio svijetu vidjeti. Kad epizoda je objavljena u eter, bio sam u strahu, jer sam se bojao svih negativnih komentara koji ću dobiti.

Rješenje bio je podijeliti na Instagram bez šminke ili ikakvih filtera i reći u naslovu moje iskustvo. Od tog dana sam dobio hrpu komentara, ali sve pozitivne! Mnogi dječaci i djevojčice pišu mi da mi reći da i oni pate od acne, postavljaju mi pitanja o tome kako sam naučio živjeti s tim, hvala mene za ono što je govorio o tome.

Nula trolove! Ja sam uzeo inicijativu, prije nego što su moji neprijatelji to će učiniti, ja sam zaslužio kontrolu nad pričom i okrenuo ovo iskustvo u pozitivnu situaciju.

Ljepota

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime