FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Sluzi biserne

objavljeno:

11. 10. 2011.
Sluzi biserne

autor:Hoću kakati kod Karla

Prije nekog vremena, ta poprilično blesava reklama, dobila je i stvarnoživotnu verziju s promilima iz usta bivšeg člana HSP-a. Vjerojatno nema osobe u državi koja nije čula za najidiotskiju odbijenicu sponzorstva u povijesti Hrvatske i najveće PR samoubojstvo. Isključivo zbog nemogućnosti sažimanja tolike količinu gluposti i primitivizma u jednu suvislu rečenicu, izjavu kopiram u cijelosti (srećom pa je kratka kao i kratka pamet).

povezane vijesti

•    ‘Poštovana, puno hvala na Vašoj ponudi.’ – zaglavlje je valjda uvijek svima isto
•    ‘Moje pitanje je tko je počeo sa pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri.’ – što reći za takav mentalni sklop, a da nije sudski utuživo? Možda…ma ipak ne. Utuživo je.
•    ’Da li Vi ovo nama podmećete ili stvarno ne znate da nije poželjno vuku ostaviti ovce na čuvanje’ – za osobu koja se busa u prsa überhrvatstvom, trebao bi znati da se hrvatski kaže ‘Podmećete li Vi…’. Gramatika mi nije jača strana, ali toliko ipak znam. Jedino što se iz ove nesuvisle kakofonije narodne poslovice i paranoje da zaključiti jest da ne razumije niti što ga traže, i da si je umislio da je ne znam koliko bitan pa su eto pankeri odlučili baš njemu, toliko važnom, podmetnuti kajlu zahtjevom za sponzoriranjem dobrotvornog koncerta. Tragikomedija.
•    ’Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega’ – kako koncert čiji prihod ide u korist borbe protiv nečeg lošeg ‘rastače nacionalno biće’ (a to bi bilo što?), to valjda nikome nije jasno.
•    ‘Mislim da sam Vam sve rekao. Sa poštovanjem, Karlo Starčević’ – rekao nije ništa suvislo, samo je pokazao da mu je stupanj komunikacije i edukacije sramotan. I bez trunke poštovanja.

U međuvremenu je novinarima nešto govorio o ‘zavidnoj visini njegove razine’, žalio se da zašto nije organiziran koncert gangi ili tamburica jer punk i rock nisu tradicionalno hrvatski (treba odjebati i Lisinskog i Runjića iz hrvatske glazbene povijesti, jer klasika i šlageri također nisu tradicionalno hrvatski) i neuvjerljivo nutka priču da mu se povećala prodaja piva. Kažem neuvjerljivo, jer mu je najveći promet bio po kafićima u Zagrebu gdje se okupljaju baš ti koje je on napao. Baš me zanima tko je to povećao promet.

Vrhunac svega bila je izjava da mu to podmeću, jer on obožava hrvatski narod. Toliko da nije niti dana bio u Hrvatskoj tijekom domovinskog rata (ovo navodim jer je to baš onaj tip informacija koju takav soj ističe o drugima), nego se vratio tek 1997. prije čega je bio poslan u zatvor ukupno 42 (!!!!!!!!) puta. Ali sad je našao shodno dijeliti savjete o ‘pravohrvatstvu’ i poštenju.

Da ne zaboravim, FB stranica ‘Say NO to Velebitsko’ dok ovo pišem ima 8.151 člana i broj svakim satom raste .

Što te mati Josipom ne nazva

Kad sam već u kolopletu ‘pravohrvatstva’ i piva, da spomenem i izjavu predsjednika HVIDRA-e, Josipa Đakića, koji je na HDZ-ovom derneku poznato brojanje krvnih zrnaca doveo na novu razinu. Patetičan napad na lijevu koaliciju na opskurdnom cirkusu s pevaljkama i polugolim ‘plesačicama’u Osijeku koji je više sličio na koncert cajke u nekoj zabiti nego na politički skup ozbiljne stranke, nije zgrozio samo javnost, već i neke istaknute članove njegove stranke, poput ministara Milinovića i Šukera, pa čak i Pučkog pravobranitelja.

Zanimljivo je da je premijerka ostala netipično šutljiva vezano uz svinjariju koju je Đakić izvalio. Samo je u prolazu dobacila novinarima da bi pučki pravobranitelj uvijek trebao tako promptno reagirati. Možda da joj netko ukaže na ono što bi se tada dogodilo.

Onda je godinama vrlo često trebao reagirati skoro svaki put kad se članovi HDZ-a prime mikrofona. Jer količine madraca, obrtanja svemira, omalovažavanja usvojiteljica i ostalih degutantnih ‘bisera’ koje smo čuli iz usta članova njene i satelitskih stranaka, prelaze nekoliko stotina. Mogu spomenuti i nedavni trač neke nepoznate članice vladajuće stranke o ‘visokopozicioniranom predsjedniku stranke’ koji mlati svoju ženu.

Da je to što je Đakić izvalio notorna glupost, jasno je iz vrlo jednostavnog razloga: HDZ-ov ministar se preziva Milošević, potpredsjednik zove Vlado, a HDZ koalira s SDSS-om punih osam godina. Za početak.

Ako već gleda „hrvatstvo po imenima“, što Đakić misli o tako definiranom „hrvatstvu“ osobe kojoj je majka Hrvatica dala ime Gojko.

Spasimo djecu Hrvatske. Od gluposti.

Kad je u pitanju svaštarenje oko nerođene djece, nije teško pogoditi tko je opet iznosio svoje stavove. Ministar zdravstva Milinović ovaj put je zaista poslušao krilaticu ‘how low can you go’. Ne bi bio niti prvi, niti zadnji koji bi se spuštao ispod kulturne razine u svrhu dobivanja nekoliko sitnih političkih bodova, ali kad se uz lupanje u dno još i izvali glupost da se ‘nerođena djeca ne mogu braniti od gejeva i lezbijki’ sve dobiva novi prizvuk. Histerične panike.

Oni će svojim stamenim tjelesima stati na braniku nerođene djece od pomahnitalih krda gejeva i lezbijki kao moralne i društvene vertikale. Dobro da redovito vježba, jer razjarene lezbe nisu mačji kašalj. Kao ni razjarene radnice ‘Kamenskog’, iako nisu lezbe.

Panika zbog sve očiglednijeg odlaska s vlasti tjera ljude da izvaljuju sve i svašta, a ništa od toga nema veze s vezom. Dobro da nije rekao da će onima koji drkaju narasti dlake po dlanovima.To je taj ‘znanstveni’ nivo. Kao povod za tu izvalu na domjenku (koji je bio civiliziraniji od osječkog seoskog cirkusa) u HDZ-ovoj Zadar-Zagora-Lika utvrdi, navodna je namjera SDP-a legaliziranja istospolnih brakova.

(Koliko je pak SDP spreman boriti se s barikadama za istospolne brakove, vidjeli smo u nedjelju kad se nemušto pozivao na zakon koji nitko ne koristi – jer, dragi naš Zorane – taj zakon ne vrijedi ništa. Očito čak i vladajuća konstelacija smatra ono što oporba još nije shvatila – a to je da bi se oporba glasno i jasno trebala zauzimati za ljudska prava.)

Čudno da ministar nije spomenuo da se nerođena djeca ne mogu obraniti od svećenika, jer ipak su deseci tisuća tužbi podignute protiv svećenstva, ne protiv LGBT populacije, zbog zlostavljanja i dugogodišnjeg seksualnog iskorištavanja djece. U biti nije čudno, neizmišljanjem bi izgubili bitne izborne saveznike.

Dobro je rekao predsjednik. Baš Kukulele. Tek su počeli izborni skupovi, a već ima dovoljno materijala za jedan tom enciklopedije ljudske nebuloze. Po ovome do sada, ako kao narod do prosinca ne prolupamo od folklornog domoljublja, dekorativnog hrvatstva i licemjernog čedobrižništva, onda smo stvarno odabran narod. Ili to, ili će se količina konzumenata teških opijata povećati za par tisuća posto.

Za kraj bih ovima gore i njima sličnima posveti jednu prigodnu pjesmu:


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike