FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

OMG! Lezbe vole kapuljače

objavljeno:

9. 10. 2011.
OMG! Lezbe vole kapuljače

autor:OMG!

OMG! Lezbe vole kapuljače

Kako nam je došlo ovo već stvarno hladno vrijeme, promjena outfita je postala obaveznom. Kratki rukavi su sada rezervirani samo za vruće klupske prostore, ili, općenito, bilo koje vruće prostore. Doduše, za one koji žive u stanovima/uredima s gradskim grijanjem, nastupilo je vrijeme kada se mora čekati da oni koji upravljaju tom mašinerijom shvate da je vrijeme uključiti ju. Nažalost, čini se da upravo ti ne obitavaju u takvim prostorima, te je njima ugodno toplo dok se mi smrzavamo.

Ali, tema članka ipak nije gradska toplana, nego – kapuljača. I to ne bilo kakva kapuljača, nego ona na majcama. Najčešće s ciferšlusom, zipom, zaporkom ili kako to već zovemo. Podsjeća na trenirku, ponekad, iako dolazi i u elegantnim varijantama. Uzorci, printevi, boje…sve je moguće. A lezbe ih očito obožavaju. Jedan od blogova koji pratim (KliK!-na-link), odnosno njegova autorica, napravila je čak anketu među svojim fejsbuk prijateljicama. Odabrala je 10 strejt cura i 10 lezbijki i upitala ih niz jednostavnih pitanja koja su sačinjavala anketu kojoj je cilj utvrditi stoji li njena teorija da lezbe vole kapuljače. Ispostavilo se je da je bila u pravu!

Pitanja su bila ova:

1)Jesen je. Da imate i jaknicu i majcu s kapuljačom na zip, i da oboje visi pored vrata, što biste zgrabili dok jurite iz stana na kavu s nekim?
2) Imate li više od četiri majce s kapuljačom bilo koje vrste?
3) Ako je odgovor pozitivan … trebate li ih baš sve? Tumačite ovo pitanje na bilo koji način.
4) Ako imate više od nekoliko takvih majci, nalazi li se među njima ona jedna „posebnija“, koja je pogodna za izlazak?
5) Točno ili netočno: barem jednom sam namjerno izabrala nositi majcu na zip s kapuljačom, iako je bilo prehladno, samo zato da ne moram obući jaknu.

I koliko god ovo zvučalo generalizirajuće, razmislite malo o lezbama u svojoj okolini. Ili iskoristite priliku da im stalkate fotogalerije na fejsbuku (u istraživačke svrhe, naravno). Koliko njih se šepiri s kapuljačama? Same riješite kviz – koji je odgovor? Također, ovo nije pitanje butch/femme osovine – kapuljače dolaze u obje varijante!

Autorica nudi nekoliko objašnjenja – majce s kapuljačom su mekane, ležerne, mekane (najčešće), a imaju i tu ekstra zaštitu: kapuljaču koju možete navući na glavu i sakriti se od pogleda. Zaključuje – svi vole majce s kapuljačama. Ali lezbe ih uistinu vole.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike