FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Phalloplastika:

objavljeno:

24. 09. 2010.


You’re too big to fit in here

3. nastavak sage o pimpekima, by Igor Grabovac


Sve me to podsjeća na onu reklamu za onaj auto. Frajer u salonu gleda novi model a prodavač ga pita: «Imate veliku obitelj?». «Ne!» reče kupac. «Volite brzu vožnju?». «Ne!» reče kupac. «Pa, oprostite na pitanju, ali treba li vam ovaj auto?» «Ne treba mi, želim ga!» kaže kupac. E sada si sve to zamislite samo da u salonu nije veliki auto nego veliki pimpek.

Ne treba mi, ali ga želim!

Upravo to su pokazala i istraživanja koja sam vam dosada predstavio u ovom pimpek diskursu. Bez obzira na veličinu muškarci stalno lažu o svojem penisu, a i bez obzira na veličinu muškarci žele veći penis. E sada, kako ostvariti veći penis?

The Penis Pill

Ulogiravam se na svoj mail account bar 5 puta dnevno. I svaki put me dočekaju mailovi sadržaja: «Blow your womans mind! We offer happiness in a pill!» ili «Get 2 inches in two months» itd. Ali ne, ne radi se o Viagri. Već polako postajem paranoičan, kako oni samo znaju da meni treba 5 dodatnih centimetara?
Ne bih htio pretjerano ulaziti u bilo kakvu dublju analizu ovih pripravaka, mislim da je svima savršeno jasno da nema nikakve koristi od takvih stvari. Dovoljno je reći kako je analiza ovih pripravaka pokazala velike količine bakterija, kvasca, olova i drugih krasnih stvari.

Bildanje

Da, točno. Bildanje. U raznim oblicima ovo je vjerojatno i najstarija i najčešća (do pojave automobila) metoda produljivanja muškog ega. Kao što si možete i zamisliti, uteg se veže špagom odmah iza glansa i pusti. Tada se pokušava dizati uteg jedno 5-10 minuta. Počinje se s manjim težinama (30 g) i polako ide prema većim (maksimum 125 g). Ova metoda je, navodno, bila prilično popularna među afričkim plemenima prije i više od 2000 godina. A znate i sami što kažu za crnce?
No, eto, treba napomenuti kako je ovo svakako jedna od opasnijih i bolnijih metoda. Medicinska literatura navodi bolove, krvarenja, ozljede i impotenciju kao česte posljedice ovakvih izleta u afričku kulturu. Također, treba napomenuti kako zbog štete koja nastaje na krvnim žilama većina muškaraca pati od erektilne disfunkcije. Treba također napomenuti kako je većina afričkih muškaraca koji prakticiraju svoje kulturološko nasljeđe u ovom obliku i impotentna.

Rastezanje

Ovaj put podnaslovi zvuče kao stranica iz inkvizicijske literature. Rastezanje je metoda koja se radi pomoću ekstenzora. Naprave koja se nosi na penisu određeno vrijeme pod kontrolom liječnika. Temeljna ideja iza toga i ima smisla. Naime pritisak koji se vrši na stanice uzrokuje da stanice rastu u duljinu i širinu. Iako je još prilično kontroverzno i bez značajnijih istraživanja, treba se napomenuti kako su članci o ovoj metodi već objavljivani s relativno obećavajućim rezultatima.
Pumpe

Pumpe za penis su cilindri sa pumpom na jednom kraju. U cilindar se umetne spolovilo te se pumpanjem stvara vakuum oko penisa. Nastali vakuum pomaže tjeranju krvi u penis zbog čega on postaje nabreknut. Pretjerano pumpanje i preveliki vakuum dovode do pucanja krvnih žila i ozljeda. Pumpe su se prije često koristile, a i danas se još koriste u liječenju impotencije, ali pumpe koje se tu koriste su puno skuplje i puno bolje izrađene od onih plastičnih stvari iz seks shopa. Često se koriste u kombinaciji s «cock rings» (pimpek steznicima? Op.a.) koji sprječavaju povlačenje krvi iz penisa ali omogućavaju ulazak krvi u penis i na taj način zadržavaju erekciju dulje vremena. Istraživanja su pokazala kako nije bilo nikakvog značajnijeg povećanja penisa kod ispitanika koji su koristili pumpe.

Silikon

Ah, ne može ne biti i silikona. Tekući silikon se putem injekcija dugo primjenjivao u raznoraznim slučajevima kada se željelo povećati nekakvo meko tkivo. Bilo je samo pitanje vremena kada će se isto početi primjenjivati na muškom spolovilu u nadi da ga se poveća. Rezultati su pokazali kako do povećanja nije došlo, ili ako je došlo nije bilo zadovoljavajuće. Također, u većini slučajeva bile su potrebne kirurške intervencije kako bi se maknuli problemi i komplikacije koje su nastale nakon ubrizgavanja silikona.

Operacija

I dan danas jedna od kontroverznijih plastičnih operacija. Ispod pubične kosti nalazi se oko trećina ukupne dužine muškog spolovila. Operacija se radi tako da se odrežu ligamenti koji drže penis na mjestu što uzrokuje da on efektivno padne i produlji se prema naprijed. Nakon same operacije moraju se raditi vježbe ekstenzije kako bi se osiguralo da ligamenti ne zarastu na originalnu ili ponekad još i manju veličinu. Time se dobiva oko 2-3 cm veličine. Rezultati ove operacije obično nisu zadovoljavajući, a i sama operacija ima mnoge rizike. Deformiteti penisa, impotencija pa čak i paradoksalno smanjivanje najčešće su komplikacije. Nedostatak iskustva kao i nedostatak uniformiranosti i standardiziranja zahvata još uvijek su veliki problemi koji prate ovakve operacije.

Your penis is a Cadillac…

Slikovito psihijatri zovu to «the small penis syndrome». Muškarci su, kao što vidite, često opsesivni oko veličine svog penisa i to pogotovo u neerektiranom stanju. Takve opsesije i preokupacije često vode do još gorih problema; ponekad takve primisli mogu biti tako jake da vode u socijalnu anksioznost, erektilnu disfunkciju, opsesivno kompulzivnih obrazaca ponašanja te problema s percepcijom svog tijela.
Istraživanja pokazuju kako muškarci koji traže zahvate zbog zabrinutosti veličinom svog penisa, rade to bez razloga. Istraživanje iz Italije pokazalo je da muškarci koji traži takve zahvate imaju prosječno 27 godina. Ono što je zabrinjavajuće jest da 85% muškaraca koji traže takve zahvate ima normalnu veličinu penisa. Ostali ispitanici nisu znali što je normalna veličina. Dakle niti jedan ispitanik tijekom 2 godine, koliko je trajalo ispitivanje, nije imao indikacije za operaciju. Problemi oko zabrinutosti veličinom nastaju u pubertetu, kada se razvija interes za tuđim pimpekima i kada se počinju tražiti pornografski materijali.
Reakcije na veliki pimpek se također razlikuju u seksualnoj orijentaciji. Gay i bisekusalni muškarci kada vide nadprosječno veliki penis osjećaju «uzbuđenost» (36%) ili «strahopoštovanje» (28%), dok su heteroseksualci «indiferentni» (28%) ili «ljubomorni» (21%).

You’ve got a handsome dick

Uglavnom ostaje činjenica kako je muškom egu veličina penisa najbitnija kada su u pitanju drugi muškarci i uspoređivanje s njima. Kao što svi znamo, muški ego je strašno delikatna stvar. Bez obzira bili homoseksualni ili heteroseksualni uvijek će biti ta doza znatiželje i osjećaja nadmoći koja dolazi iz saznanja veličine.
Treba imati na umu kako su istraživanja pokazala da se više vremena treba obratiti na seksualno umijeće i znanje, a ne na antropometriju koju tako i tako ne možete mijenjati. Pozitivan pogled na sebe, upoznavanje svoga i partnerovog tijela te rad na pravoj psihofizičkoj intimnosti dovode do veće seksualne satisfakcije s obije strane. A ako vam je baš do centimetara uvijek možete skinuti 2-3 kile i podšišati dlake, kažu to je najbezbolnije, najjeftinije i najučinkovitije.

Za kraj Cameron, Christina i Selma:


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike