FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Faktor X Jacquesa Houdeka

objavljeno:

13. 09. 2011.
Faktor X Jacquesa Houdeka

autor:Ma koliko da sam se trudio i youtubao snimke iz prva četiri ‘tjedna’ ovogodišnjeg ‘X-factor UK’, Željka aka Jacquesa uspio sam vidjeti samo u jednoj sekundi najave, ubačenog između desetaka drugih natjecatelja. I to samo zato jer je pisalo u našim novinama, inače bi prošao neprimjetno.

Njegova (navodna) izjava da je u Hrvatskoj “popularniji nego Gary Barlow u UK” daje novu značenje riječi prepotentnost, s obzirom da je njegov najveći ‘hit’ (u biti jedina pjesma za koju baš svi znaju) nebulozna stranačka izbljuvak-poskočica ‘HDZ zna’. Ako je zaista izjavio da je ovdje popularniji od Garyja tamo, ne bi škodilo da dva puta razmisli prije nego što takvo nešto bubne. Ipak je on nekoliko svjetlosnih godina daleko od recimo Tonija Cetinskog ili Gibonnija.

povezane vijesti

Osim samog pjevača, jedini izvor našim medijima da je Jacques ‘uspješno’ nastupio na ‘X-factoru’ četiri su rečenice napisane na samo jednoj od internet stranica koje se opterećuju britanskim reality emisijama. Najsmješnije od svega je da je autor, koji je očito bio u O2 dvorani tijekom audicija, Jacquesa izdvojio, isključivo po osobnom mišljenju, samo među 5 najzanimljivijih-ne najboljih, iz kako sam navodi ‘pravih i krivih razloga’. Da je autorica teksta u našim novinama uložila imalo truda pa poslušala jednog od tih navedenih, ne bi niti spominjala da je izdvojen među pet najuspješnijih, jer Michael Lewis je netko koga ne želite slušati dalje od prvog tona.

Kelly Rowland je preuzela ulogu Paule Abdul (kojoj su svi uvijek bili super i fenomenalni osim kada su stvarno bili loši, a čak i tad je bila samilosna) do te mjere da je pustila dalje neslušljivi iritantni duo ‘Kendro’ koji je do neprepoznatljivosti iskasapio Gaginu ‘Born this way’ jer su joj bili ‘zabavni’. Čak je i meni, koji nisam njen fan, bilo muka to slušati. Tako da njena navodna izjava da ona želi da Jacques bude u finalu ima težinu tvrdnje ‘Hrvatska je izašla iz krize’. Izjava Louisa Walsha ‘Hvala što ste došli’ govori dovoljno koliko je Jacques imao realne šanse. On inače uvijek ima mali monolog ako je netko zaista dobar ili zaista loš. Osrednjima se samo zahvali. Ako i to. Prikazivanje londonskih audicija je ionako završilo ovaj vikend kada su se ‘preselili’ u Liverpool.

Nigdje, osim u tom jednom kratkom osvrtu, Jacques nije niti spomenut. Zasada. Možda će njegovu audiciju prikazati kasnije (teško ali ipak još nisu gotove emisije s audicijama), ali na osnovu jedne sekunde u najavi i par rečenica na stranici koja nema veze s ‘X factor-New generation’ emisijom (koji je usput i krivo preveden), govoriti o uspjehu i mogućoj pobjedi Jacquesa Houdeka graniči s parodijom. Jacquesova ekipa se toliko potrudila oko forsiranja ‘X-factora’ da su napravili i posebnu Facebook stranicu. Koja ima 52 lajka i niti sekundu snimke njegovog nastupa. Valjda nitko od njegovih nije imao mobitel s kamerom pri ruci. A tu je i ‘situacija’ s predizbornim isplatama iz crnog fonda iz HDZ-a. Ako će ispitivati sve upletene i navedene na isplatnicama, možda će Jacques sljedeću audiciju, uz ostale estradnjake, imati pred USKOK-ovim žirijem.

Da ne bi sve završilo samo na njemu, izdvojio sam jednu snimku for your enjoyment.

E da, članica žirija Tulisa Contostavlos dobila je za rođendan na poklon od kolega iz žirija polugolog batlera koji ju je opsluživao i ispunjavao njene želje cijeli taj dan.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike