FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Gejevi su teroristi?

objavljeno:

12. 09. 2011.
Gejevi su teroristi?

autor:Povodom obljetnice napada na World Trade Center, mnogi političari osjetili su se pozvanima da iskomentiraju taj nemili događaj koji je ubio veliki broj ljudi. Među najvećim genijalcima je Sally Kern (na slici), članica Zastupničkog doma u Oklahomi koja je republikanka, i po njenim izjavama, lako možemo zaključiti i ekstremna protivnica LGBT populacije.

U 2008. godini započela je njena službena karijera homofoba kada je netko potajno snimio njen govor u kojem je rekla da je “homoseksualnost opasna, širi se i uništiti će mlade ljude”. Nadalje, nastavila je: “Uništiti će ovaj narod. Studije su pokazale da nema društva koje je prihvatilo istospolnu ljubav i trajalo više od tri desetljeća.”

Za svoje izjave odbila se ispričati te je Ellen DeGeneres u svojem showu Ellen pustila snimku njenog homofobnog govora i tim potezom ismijala ovu homofobnu političarku pred cijelim svijetom.

Sally Kern to nije bilo dovoljno. Ova političarka odlučila je izdati knjigu “The Stoning of Sally Kern” koja je prepuna njenih teorija, pa tako i izjava da su gejevi, poradi “visoke stope zaraženosti HIV-om” poubijali više Amerikanaca nego teroristički napadi.

Kako se homofobi drže zajedno, tako je Sally Kern u intervjuu koji je dala Peteru LaBarberi iz organizacije “Americans for Truth” izjavila:”Ako gledate u praktičnom smislu, što je uništilo i okončalo više života? Teroristički napadi ili AIDS? U posljednjih 15, 20 godina, imali smo možda tri teroristička napada na našem tlu s nešto više od 5000 osoba koje su izgubile život. U istom periodu, nekoliko stotina tisuća ljudi umrlo je od AIDS-a. Stoga, recite mi, tko je veća prijetnja?”

Nakon ovakvih ozbiljnih optužbi, Sally je nastavila na veliku radost mnogih: “A znate, svaki dan mladi ljudi, pa i odrasli, bombardirani su sa svih strana u školi, muzici, filmovima, shopping centrima, časopisima s porukom “homoseksualnost je normalna i prirodna”. To je nešto s čim se moraju nositi svaki dan. Na sreću, ne moramo se nositi s terorističkim napadima svaki dan.”

Najsjajniji moment je bio njena usporedba LGBT osoba s teroristima: “Homoseksualnost je opasnija od terorizma, a mislim da je opasnija zato jer će srušiti moral ove države. Mi smo država zasnovana na načelima vjere i morala i ako to maknemo iz društva, izgubiti ćemo ono što nas je napravilo velikom i sjajnom državom, nećemo više biti kreposni ljudi.”

Sally Kern je ponovno uspjela svojim izjavama uljepšati dan mnogim ljudima diljem Sjedinjenih Američkih Država, ali i šire.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike