FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Izraelski rabini udaju gejeve i lezbijke

objavljeno:

14. 03. 2011.
Izraelski rabini udaju gejeve i lezbijke

autor:Rabini iz cionističke zajednice proširili su svoje napore u sklapanju brakova između gejeva i lezbijki kako bi time spriječili da povrijede vjerska pravila o istospolnom seksu.

Rabin Areleh Harel Banke (na slici) izvršio je 11 bračnih ceremonija i ima listu s više od 50 gejeva i lezbijki koji žele postati dijelom takve zajednice. “Gej-lezbijski brakovi odavno se prakticiraju među ultra-ortodoksnim ljudima, ali sadašnja inicijativa je drugačija utoliko što ne proizlazi iz napora da se pitanje pomete pod tepih nego iz rastućih priznanja LGBT osoba koja su sakupile četiri vjerske organizacije za LGBT osobe: Havruta, Bat Kol, Hod i Kamocha”, prenosi Haaretz.com.

Harel je objasnio da dok ostale LGBT osobe vide istospolni brak kao rješenje svojih problema, LGBT osobe koje su vjernici često ne žele povrijediti vjersku zabranu istospolnog seksa pa iz tog razloga traže druga rješenja.

Jedan takav par opisao je svoj odnos kao odnos dva poslovna partnera, a neki od njih imaju i djecu koju su dobili pomoću umjetne oplodnje.

Glasnogovornik Havrute izjavio je da se on osobno protivi toj ideji jer obeshrabruje parove da budu otvoreni o svojoj seksualnoj orijentaciji, jer bi ih ta otvorenost vjerojatno učinila puno sretnijima.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike