FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Grindr za strejt ekipu. Treba li im?

objavljeno:

11. 09. 2011.
Grindr za strejt ekipu. Treba li im?

Dugo očekivano obećanje (sic) ekipe koja je napravila Grindr za iPhone se obistinilo: nova hook-up mreža inkluzivna za sve korisnike uskoro će se izaći friška ispod čekića pod imenom ‘Blendr’ (nije šala!) koji će biti društvena aplikacija otvorena podjednako za strejt muškarce i žene, kao i za gejeve i lezbijke. Je li jal strejt društva oko vas koje neprestano prigovara kada se zezate s aplikacijama na svom mobitelu samo rezultat toga što je sami nisu mogli koristiti, doznat ćemo uskoro.

Firma koja stoji iza uspješnog Grindra očito je shvatila kako gej korisnici obožavaju tu hook-up mrežu, koja funkcionira na način da prepoznaje putem GPS-a vašu trenutnu lokaciju te prikazuje logirane korisnike u bližoj okolici, kao potrebu tržišta za sličnom mainstream aplikacijom.

Usluge koje funkcioniraju na temelju toga gdje se trenutno nalazimo su promijenile način na koji vršimo interakciju s okolinom, bilo po navigaciji gradom ili pronalaženju dobrih restorana i muzeja, no još uvijek nema dobrih mreža za stvaranje poznanstava, stoji u priopćenju koje su poslali.

Od svoje pojave prije dvije godine Grindr je sakupio preko 2.5 milijuna korisnika diljem svijeta, a upravo ova mreža bila je zaslužna za nedavno autanje homofobnog političara Roberta Aranga iz Puerto Rica koji je mjerio napredak dijete okrećući guzu prema kameri iPhonea i uploadajući fotke na društvenu mrežu (postoje li to neke dodatne opcije za koje ne znamo?). Ukoliko je jedan zadrto homofobni „strejt muškarac“ pao na šarm i funkcionalnost Grindra, hoće li isto uslijediti kod ostalih strejt muškaraca i žena kod Blendra?

Ali ozbiljno? Kome treba Grindr kada Gayromeo s nebrojeno više korisnika u ovoj regiji ima mobile verziju?

Možda bi bolji marketinški potez bio napraviti Grindr inačicu isključivo za lezbijke. Ovako, svoj novi proizvod jednostavno mogu preimenovati u ‘Bridr’.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike