FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Posljednje ljeto la Boyite

objavljeno:

14. 06. 2010.

autor:Predzadnji Queer MoMenti u sezoni predstavljaju Posljednje ljeto la Boyite, film Argentinske redateljice Julie Solomonoff.

Neobičan pojam iz naslova – “La Boyita” – odnosi se na motornu kamp kućicu i magijsko skrovito mjesto, skrovište za Jorgelinu, znatiželjnu djevojčicu na prijelazu iz djetinjstva u pubertet. Nakon bolnog iskustva roditeljskog razvoda i nenadane isključenosti iz života starije sestre, Jorgelina odlučuje otići na praznike s ocem na selo gdje vrijeme provodi s Mariom koji radi na ranču svoje obitelji. On međutim prolazi kroz vlastit sklop promjena, značajno dubljih od adolescencije njezine sestre. Jorgelina ih pokušava shvatiti, ali Mario, posramljen i nesiguran, ne zna zašto nije poput drugih dječaka. To otkriće, umjesto da ih razdvoji, zbližava dvoje prijatelja – tijekom ljeta ispunjenog siestama, jahanjem i avanturama na rijeci, počinju se pojavljivati tajne nevine i znatiželjne seksualnosti, otkrivajući istine kojoj se nitko od odraslih nije usudio pogledati u oči.

povezane vijesti

Julia Solomonoff se redateljski dokazuje kao samosvjestan narator razvijenog senzibiliteta za detalje, govoreći o nepropitanom nasilju koje nastaje razdorom između biologije i identiteta, te o načinu na koji bivanjem svjedokom uznemirujućim transformacijama kroz koje prolazi njen prijatelj, Jorgelina oblikuje vlastiti svjetonazor i identitet.

Film pogledajte u Kinu Europa 15. i 17. lipnja u 21 sat, a sljedeći Queer MoMenti su na rasporedu 1. srpnja u sklopu izložbe Gilberta i Georgea, gdje ćemo prikazati dokumentarni film o osebujnom paru umjetnika.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike