Njemačka priprema nezaboravan tulum za papu

Benedikt XVI. uskoro će se susreti s gomilom nezadovoljnih radom Crkve kako u Njemačkoj tako i u svijetu. Jedna od brojnih manifestacija koje su najavljene kako bi se izrazilo opće nezadovoljstvo radom Crkve biti će i misa koju će voditi dva gej svećenika koji su se vjenčali građanskim obredom.

Svećenici Norbert Reicherts i Christoph Schmidt u Berlinu su dakako izopćeni zbog svojega braka, što znači da ne smiju obavljati ništa vezanu uz službu Bogu, a misu će služiti u protestantskoj crkvi Sv. Tomasa koja se nalazi u multietničkoj četvrti Kreuzberg u Berlinu, javlja vecernji.hr.

Na svakom mjestu za koje je papa najavio posjet, organizirani su prosvjedi kojima će se tražiti reforma Crkve. Zanimljivo je da su njemačke vlasti pripremljene oštro odgovoriti na ove prosvjede te se očekuje kako će zabraniti prosvjed koji je najavljen da će se održati kod Brandenburških vrata, a također postoji velika mogućnost da će zabraniti prosvjede najavljene i u drugim njemačkim gradovima, pogotovo ako su na vidljivim mjestima. Ne zna se kako će proći lažni papamobil koji će za vrijeme papinog govora proći kroz centar grada u kojem će sjediti “antipapa” i “antipapica”.

Jedan od prijedloga prosvjednika jest i taj da se ukine rodna zabrana u svećenstvu, tj. da se i ženama omogući da budu svećenice. U Njemačkoj ima preko 50 pokreta koji se bori za crkvene reforme.

Posted on August 30, 2011

Leave a comment

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

Tweet
Buffer

Switch to our desktop site