FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

OMG! Queer Xmas dekor

objavljeno:

18. 12. 2010.


OMG!

OMG! Queer Xmas dekor

Dakle, želite uništiti Božić svim ukućanima tako da će te napraviti naj-flamboyant drvce i okućnicu u širem vidokrugu; ili ste jednostavno jedan od onih koji MORAJU dekorirati stan svakog Božića tjednima unaprijed (pa još držati ukrase do Valentinova kao Holding) – ovo je tekst za vas. Da, znamo, već ste sve iskitili, osvijetlili i zazelenili više od šume Striborove (nešto mi je Vimpi dobra asocijacija ovih dana) ali sigurno nemate inspiracije za queer dekor; pa da vidimo što se sve može nabaviti, naručiti ili jednostavno vlastitim rukicama izraditi. Joy to the world…

Krenimo od onog najbitnijeg bez čega Božić ne može a to je drvce. Na internetu se mogu pronaći, umjetna naravno, drvca obojana u dugine boje. Cijene im se obično kreću oko dvadesetak dolara bez dostave; a kako će sezona vjerojatno i proći dok vam stigne pred kućna vrata – nije loša ideja jednostavno uzeti stvar u svoje ruke, nekoliko sprejeva i napraviti si vlastito rainbow drvce. Mana: ukrasi će biti manje vidljivi usred svog tog šarenila, a treba i znati granicu dobrog ukusa.

Lampice su također must have na svakome drvcu. Minimalisti će se lako odlučiti za jednobojne koji će dobro ići uz ostatak ukrasa; no ima nešto groteskno privlačno kod onih old school glomaznih šarenih lampica s bodljikavim staklom uokolo koje podsjećaju na kondome (vidi fotografiju). Ukoliko su vam previše repulzivne za drvce uvijek se njima može dekorirati neki drugi dio stana: poput prozora, okvira vrata, i slično. S obzirom da većina današnjih lampica obično ima i opciju reproduciranja glazbe, božićne dakako, ponadao sam se pronaći isto s ultimativnim gay hitovima poput ‘I Will Survive’ ili ‘I’m Coming out’ no toga se, izgleda, još nisu dosjetili.

Kada su u pitanju božićne kuglice i ostali dekor: tu već ima poprilično interesantnog materijala. Kao što sam već spomenuo, predmeti su iznimni rariteti u našim trgovinama osim ukoliko paketi ne zalutaju, a najbliže na što se može naići su eventualno rainbow kuglice – tako da ste na DIY ili internet kupovinu, nažalost, osuđeni. Koliko primjećujem, iznimno su popularni i ornamenti plosnatog oblika koje možete izraditi sami uz pomoć printera u boji i malo tvrđeg papira na koje se motivi mogu zalijepiti. Neke od sugestija možete pogledati na ovoj stranici. Osobni favoriti: Tom of Finland snješko i gay pingvini!

Tu je i čitav niz flamboyant figurica među kojima i trans morske sirene, razgolićeni gay anđeli i ružičasti plamenci (inspiracija neupitna), vjerojatno za one koji Božić slave na Karibima i kite palmu ili da nas samo zagrije do idućeg ljeta i možda podsjeti da olakšamo s pretrpavanjem hranom jer ćemo izgledati kao jedna od pretilih figurica. Mogu se naći i slatki sezonski magnetići s natpisima „ho, ho, homo“ ili „reinbowdeer“.

Premda u Europi ne njegujemo običaj ostavljanja čarape nad kaminom, svakako su zanimljiv detalj a bar se njih može jednostavno naći na buvljaku.

Neki od navedenih će zasigurno donijeti pokoji kompliment i povesti zanimljivu diskusiju uz kućna blagdanska druženja. A evo i prigodnog soundtracka za kićenje. Ništa neočekivano:

Foto: craftycrafty.tv


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike