FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Ubilačko lezbijsko trojstvo

objavljeno:

29. 10. 2010.

autor:Hipster Dyke

Ubilačko lezbijsko trojstvo

Bivše djevojke, zabranjene prijateljice i lezbijske drame – sveto trojstvo pomoću kojeg vam veza srlja u propast

(dio prvi )


Jeste li se ikad našli u situaciji da pijete napitak u omiljenom vam kafiću i odjednom se nađete na prvoj liniji bojišnice? Ni krivi ni dužni na kraju ispadnete kolateralna žrtva koja suši svoju omiljenu majicu, zalivenu sumnjivom tekućinom, preočito kolutajući očima, ispod sušila za ruke u wc-u. Prvo što vam može prostrujati kroz glavu je “koji je ovo kur.. bio?”. Objasnit ću vam. Dragi moji, upravo ste se suočili s jednom sve prisutnijom sortom na našoj dragoj “sceni”. Lezbicus duo domesticus (op.a.izmislila sam ovu riječ, ali mi se sviđa i zvuči znanstveno koliko god neispravna bila), opasna jedna podvrsta koja nastaje udruživanjem dvije jedinke lezbijskih sklonosti poradi seksa, interesa ili jednostavno – prestiža.

Što možete očekivati ako se konačno, nakon mjeseci gledanja ili samo pijanog “brijanja” po gay friendly klubovima, nađete u situaciji da ste… U vezi? Ako ste jednom probali, zasigurno ćete biti upoznati barem s jednom situacijom i jednim pojmom koje ću u ovom članku opisati.

Zaljubljeni ste, sretni, prijatelji i poznanici vam čestitaju na novopečenoj vezi, a vama još uvijek nije jasno, zašto se to u biti njih išta tiče i što se to događa? Dobro, istina, pomalo iritirate okolinu konstantnim cmakanjem, gugutanjem i ostalim gadostima koje dolaze u paketu s tim dosadnim, prokletim leptirićima u trbuhu, ali vama je tako svejedno jer vaša veza je ni manje ni više nego kozmička, nuklearna, neponovljiva. Ok, sad zbilja, cut the crap. Koliko puta ste to već pomislili? Zastanite i razmislite. Prilično često? Da, to vas može držati jedno određeno vrijeme, ali kako je “scena” poprilično mala, a mjesta za izlazak je vrlo malo, ubrzo dolazimo do prvog problema koji polako u vašu vezu unosi sjeme razdora.

1. Bivše (Tu sam, a nisam tu)

Primijetili ste kako vaša ljubljena partnerica ima super majicu i ujutro uz kavu pitate, čisto nedužno: “Ljubavi, super ti je majica, gdje si je kupila?” Dramatična tišina i panika u očima vaše ljubljene, osjećate da pitanje i nije tako nedužno kako ste mislili.. “XX mi ju je poklonila za n-mjeseci veze.” Šok, tuga i nevjerica. Kakva sad bivša? Nismo se tako dogovorili! Ja sam prva istražila i pokorila njen Venerin brežuljak! Ili nisam? Očigledno nisam. Kad se konačno pomirite s činjenicom da je i vaša djevojka imala nekoga, kreću neugodne situacije. Ako imate sreće, XX je iz drugog grada sigurno udaljenog par stotina kilometara. Ako nemate sreće, sigurno će doći do fatalnog susreta koji će vjerojatno u vašoj glavi promijeniti sve. Vjerojatno se tog susreta pribojavate, jer naravno, što ako je ona bolja, ljepša, pametnija verzija mene? Počinjete se raspitivati kod poznatih i nepoznatih. Možda sad pretjerujem, ali svi se bojimo prtljage iz bivših veza, a bogme i bivših djevojaka (što svojih, što tuđih). Naročito ako je ta prtljaga još uvijek prisutna u njenom životu. Pa počinju pitanja, ponekad neugodna, ponekad smiješna, ali u najmanju ruku iritantna koja vas pretvaraju u paranoičnog manijaka u njenim očima. A možda imate sreće pa vam se takav klik u glavi uopće i ne dogodi. Bitan dio prethodne rečenice je možda. Postoji također i ovakav razvoj situacije: XX je njena jako dobra prijateljica. Dijele apsolutno sve. Osim kreveta. I vas to izluđuje. Tada dolazimo i do drugog problema.

2. Zabranjena prijateljica (Stalno sam tu. Ali stalno!)

Ok, one su se voljele, po mogućnosti živjele skupa, ali su se razišle zbog: a) nepomirljivih razlika u razmišljanju, b) treće osobe, c) jednostavno im se više nije dalo. Znači, ona je još uvijek prisutna u njenom životu i pitanje uvijek ostaje: kako reagirati i kako se postaviti? Prihvatiti činjenicu ili početi komplicirati? Začuđujući je i velik postotak žena koje se odlučuju postaviti ultimatum, ona ili ja. Što može dovesti ili do prekida ili do sveopćeg osjećaja gorčine. To dapače može dovesti i do naše treće stavke, ali ipak, zadržati ću se još uvijek na temi zabranjene prijateljice. Zabranjena prijateljica ne mora samo biti bivša. Zabranjena prijateljica može postati i njena prijateljica koja je uvijek tu. Zamislite situaciju. Planirate romantičnu večericu za dvoje, kuhate cijeli dan, ipak je neki bitan datum (datum kad ste skupa prvi put pojele sladoled, poljubile se, napile se, izjavile si ljubav, srać blać truć, lezbijke inače jako vole datume itd.), a kad ono, poziv od vaše ljubljene. “E, dolazimo kod tebe ja i Zabranjena, treba li kupiti nešto?” Pada vam roleta preko očiju i jedino što možete izgovoriti kroz stisnute zube je: “Ne treba ništa.” Večer prolazi tako da se ili durite i sikćete dvosmisleno ili glumite da se zabavljate jer ipak, naradili ste se kao mrav da biste ljubljenoj napravili nešto posebno što sad trebate dijeliti i sa Zabranjenom koja vas, u najmanju ruku, živcira. Naravno, od romantike ni početak slova r jer ste se svi na kraju sretno napili. Oni sretno, a vi od očaja. Zabranjena konačno napušta vaše dvore i ostajete sami s ljubljenom. Sjedate nemoćno i briznete u plač. Ljubljena se cijela uskomeša i ne shvaća nešto što je vama jasno kao dan i želite joj ukazati koliko vas je povrijedila (šmrc šmrc). I polako, ali sigurno nam se približava najbolja prijateljica svakog lezbijskog para, a pričam o GOSPOĐI DRAMI. Zvuči poznato? Razmislite malo koliko se nalazite u njenom društvu do idućeg teksta.

Foto: mylespaul.com


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike