FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

‘It Gets Better’ kampanja

objavljeno:

20. 10. 2010.


Američki  gay kolumnist Dan Savage odlučio je pokrenuti video akciju ‘It gets better’ projekta kao reakciju na sve češća samoubojstva gay teenagera uzrokovanih konstantnim zlostavljanjem školskih kolega.

Osim poznatih ličnosti, za sada najviše iz svijeta show businessa, stotine ljudi iz cijelog svijeta su do sada uploadali svoje video poruke nade mladima koji misle da im budućnost ne nosi ništa bolje. Broj poruka se konstantno povećava, a sama akcija je privukla pažnju medija i javnosti. Do sada je službenu stranicu posjetilo preko milijun ljudi.

povezane vijesti

Savage se u svojem komentaru, kao i u gostovanju na CNN, najviše okomio na ‘kršćane’ (koje na svojoj stranici distancira od pravih kršćana) koje i krivi za nesretnu sudbinu djece. Naime, u američkim škola je pokrenut program edukacije u svrhu sprječavanja bullyinga koji se najviše osvrće na zlostavljanje LGBT mladih. Mnoge grupe boraca za ‘normalne’ obitelj, boga i ostale uvijek iste imenice javno se suprotstavljaju tom programu, jer „nitko nema pravo djecu učiti da je biti gay normalno kad je to bolest“. Najglasnija u tome je konzervativna kršćanska organizacija ‘Focus on the family’, koja anti-bullying program naziva napadom na životne vrijednosti učenika i roditelja kršćana.

Iako direktno nije vezana uz ovu akciju, pjesma grupe Sugababes ‘Ugly’ dobar je poticaj mladima da shvate svoju posebnost i da oni koji im govore da su bezvrijedni i koji ih vrijeđaju nisu ništa bolji od njih, samo gori.

Video snimke iz akcije mogu se vidjeti na ovoj stranici ai uploadati na YouTube i link na video [email protected]

Foto: bettermost.net


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike