FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

23. rujna – dan BIraznolikosti

objavljeno:

23. 09. 2010.


Jeste li znali da uz nekolicinu ‘praznika’ poput ‘Dana izlaska iz ormara’ ili ‘Međunarodnog dana borbe protiv homofobije’ LGBT zajednica ima i ‘Dan biseksualnosti’ koji se obilježava upravo na današnji dan 23. rujna? Inicijativa je nastala još 1999. među aktivistima u SAD-u, i to zbog, kako je naveo jedan od inicijatora Gigi Wilbur „kako bi se ojačala biseksualna zajednica unutar one LGBT koja je u mnogočemu još uvijek nevidljiva u odnosu na gay i lezbijsku“ a cilj joj je bio proslaviti biseksualnost odvojeno od uobičajenih LGBT događaja zbog marginalizacije i predrasuda koje prema biseksualcima vladaju i u zajednici koliko i među heteroseksualnom većinom.

Inicijativa se tijekom godina proširila po čitavom svijetu izvan SAD-a; posebno se obilježavajući među bi-zajednicama u Njemačkoj, Japanu, Novom Zelandu, Švedskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

povezane vijesti

„Grozno je što nam društvo nameće da automatski označavamo ljude kao gay ili straight (ovisno o njihovom spolu) kada ih vidimo kako se drže za ruke na ulici“, izjavio je jednom prilikom Wilbur a Queer.hr redakcija samo može nadodati – sretan dan bividljivosti!

Foto: amore2.com


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike