FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

LGBT povijest u kalifornijskim školama

objavljeno:

19. 07. 2011.
LGBT povijest u kalifornijskim školama

autor:Dana 06. srpnja kalifornijska Skupština odobrila je prijedlog da se u kalifornijskim školama u nastavni plan uvede i osviještavanje učenika o LGBT osobama, njihovim pravima i povijesti.

Jedan od članova Skupštine Ivan Perez koji je i sam gej, izjavio je kako će ovaj novi zakon omogućiti učenicima jednaki pogled na sve te osigurati jednakost LGBT osoba s ostalim manjinama koje štiti zakon o obrazovanju u Americi koji striktno zabranjuje diskriminaciju manjina.

Od početnog straha da kalifornijski senator Jerry Brown neće potpisati ovaj prijedlog zakona nije ostalo ništa nakon što je senator stavio svoj potpis na dokument pod nazivom FAIR što je skraćenica od engleskih riječi Fair, Accurate, Inclusive and Respectful.

U izjavi koju je dao za medije, senator Brown istaknuo je: “Povijest treba biti iskrena. Ovaj zakon revidira već postojeći zakon koji zabranjuje diskriminaciju u obrazovanju i osigurava da se istakne doprinos američkoj povijesti iz svih sredina.”

Tako će učenici kalifornijskih škola učiti o liku i djelu Harveya Milka i o mnogim drugim LGBT ličnostima iz američke i svjetske povijesti.

No, kao i uvijek na noge su ustale razne konzervativne organizacije koje smatraju da će pomoću ovog Zakona LGBT osobe “vrbovati” nove “članove” u svoje redove. Najglasnija od svih je Capitol Resource Institute, socijalno konzervativna skupina koja je čak najavila da će se žaliti Državnom odvjetništvu i zahtijevati referendum o ovom novopotpisanom Zakonu.

Prilično optimistično, jedan od direktora Capitol Resource Institutea, Paulo Sibaja ne sumnja da će uspjeti skupiti 433.971 potpisa koji su potrebni kako bi se glasalo o Zakonu. Senator Mark Leno nazvao je ovu organizaciju ekstremnom te je izrazio svoju sumnju da će organizacija uspjeti prikupiti potreban broj potpisa.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike