FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Kako Kanađani štite svoje gay susjede

objavljeno:

25. 08. 2010.


„Get the hell out of my neighbourhood“, vikali su revoltirani stanovnici četvrti u Torontu skupini vjernika koji već godinama uzurpiraju miran suživot u predgrađu, braneći gay par.

 


 

Stanovnici kanadske četvrti u Torontu sukobili su se prošlog vikenda s grupom pripadnika jedne crkvene zajednice (od kojih su neki poveli i maloljetnu djecu) nakon što su potonji propovijedali mržnju ispred doma jednog gay para. S oko desetak crkvenih ‘prosvjednika’ verbalno se suočilo jednako toliko susjeda spomenutog gay para, i uspjelo ih otjerati. Dok je grupa vjernika molila ispred doma gay para, usput ih osuđujući kao grešnike, jedan je od susjeda i snimio dio incidenta te ga objavio na internetu. Susjedi su mahom bili iziritirani činjenicom da grupa vjernika koja ometa mirni suživot u predgrađu uopće ne pripada njihovoj lokalnoj crkvenoj zajednici ali i time da su uvjetovali odlazak drugog gay para prije nekoliko godina. „Radimo ovo već sedam godina“, ‘pohvalio’ se jedan od vjernika. „I mrzimo to čitavo vrijeme“, uzvratili su revoltirani stanovnici.

Jedna od susjeda gay para (koji nije htio pred novinarima govoriti o incidentu premda se ponavlja već godinama) spomenula je kako se radi o herojskoj intervenciji za koju se nada da će zbližiti čitavo susjedstvo. „Postoji još gay parova u susjedstvu, svi se slažemo i u dobrim smo odnosima. Samo želimo provesti mirnu nedjelju popodne, premda sam uvjerena da će se vratiti. Možda ne ove godine, ali već sljedeće. Zapravo, možda već planiraju dolazak sljedeći vikend“, izjavila je. Osim verbalnih provokacija gay parova, spomenuta skupina vjernika je u istom susjedstvu znala posjećivati hetero parove koji ne žive u braku upozoravajući ih na život u grijehu.

Foto: unfinishedlivesblog.com


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike