FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Ticked-Off Trannies with Knives

objavljeno:

12. 05. 2010.

autor:Što je uzburkalo Hudson na posljednjem Tribeca festivalu

Veliku pozornost na posljednjem Tribeca festivalu u New Yorku i glasne reakcije poneke lgbtiq udruge u Americi privukao je film Ticked-off Trannies with Knives kojeg neki u šali već proglašavaju hardcore trans verzijom popularnog Seksa i grada. Priča prati četiri junakinje – Bubble, Tripper, Rachel i Emu koje rade kao plesačice u noćnom klubu. Nakon što postanu fizičke žrtve psihopata koji ne može preboljeti Bubbles postaju opake osvetnice. Nastao kao homage eksploatacijskim filmovima sedamdesetih i osamdesetih, Ticked-Off je kombinacija campa, horora i chick-filma koji se miješa postaje novi radikalni žanr – Transploatacija.

Premda inspiriran poražavajućim porastom zločina iz mržnje prema ljudima u transrodnoj zajednici već iz trailera je očito da se radi o nepretencioznom treš ostvarenju. Zaplet je i prije nego je film prikazan izazvao nekoliko ljutitih komentara na službenoj stranici Tribeca festivala uz pojašnjenja da trivijalizira nasilje nad ljudima koji stradaju zbog svojih identiteta i optužbe da je uvrjedljiv i zlonamjeran prema manjini. Jednaku zamjedbu je imao i GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation), inače neomiljena udruga među samim gejevima i lezbijkama zbog trivijalizacije svake teme s kojom se javnosti obraća, tvrdeći da je „film, njegov naslov i marketing pogrešno predstavljaju živote transrodnih žena“ uz dodatak da su autori odbili ukloniti problematičan sadržaj iz filma (pitamo se je li samo jedan koji im smeta iz takvog filma uopće moguće izdvojiti) te ih stoga treba skinuti s festivalskog programa. Ironično, GLAAD je tijekom snimanja savjetovao producente, redatelja i glumce.

Što vas očekuje ako pogledate Ticked-Off Trannies with Knives pogledajte u priloženom traileru. Nama se čini kao neobavezna komedija koja se na simpatičan način igra s stereotipima i graniči s ponekom dramatičnom situacijom. Ostati zapamćena kao veliko ostvarenje poput npr. jedne Transamerice neće biti sigurno, ali bolji PR si je sigurno već osigurao.

Evo i link na trailerFoto: daily.gay.com


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike