FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

GLAAD uvjerio NBC

objavljeno:

11. 08. 2010.


Televizijska kuća NBC odlučila je promijeniti pravila prijave parova za natjecanje ‘Moderno vjenčanje’ koje je baza najpopularnije jutarnje emisije ‘Today’. Natjecanje omogučava gledateljima izbor svakog detalja vjenčanja, koje se onda javno emitira.

GLAAD je smetalo to što u prijavama stoji samo opcija ‘mladenka’ i mladoženja’, dok opcije ‘mladenka’ i mladenka’ te ‘mladoženja’ i mladoženja’ nisu postojale. Razlog tomu, kako je stajalo u priopćenju iz NBCa, je taj da za sudjelovanje u emisiji par mora biti legalno oženjen u državi New York, gdje se i odvija vjenčanje. S obzirom da se u toj državi istospolni parovi ne mogu ženiti, nemaju osnovni uvjet za biti potencijalni natjecateljski par.

povezane vijesti

GLAAD je opovrgao taj navod činjenicom da, iako se u državi New York parovi ne mogu ženiti, ona ipak priznaje istospolne brakove sklopljene u drugim državama, te su time legalni u državi New York.

Čelnici NBCa su, nakon razgovora s predstavnicima GLAADa, izjavili da njihova namjera nije bila nikoga diskriminirati, te podsjetili da se tijekom natjecanja 2005., kada se vjenčanje održavalo izvan države New York, sudjelovanje omogućilo i istospolnim parovima.

Tri dana prije zadnjeg dana za predaju prijava, NBC je javno obznanio da se pravila prijave mjenjaju, te da se i istospolni parovi mogu prijaviti. Usprkos tome, to i ne znaći da će se gay svadbeni pir moći i vidjeti na televiziji.

Naime, iz svih prijavnica producenti ‘Today’ showa biraju četiri para, nakon čega gledatelji odlučuju koji par dobiva ‘vjenčanje iz snova’.

Foto: i.telegraph.co.uk


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike