FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Anoreksične maneken-lutke

objavljeno:

1. 08. 2010.

autor:Žene su imale anoreksiju, a muškarci sada imaju manoreksiju – navodnu posljedicu popularne metroseksualnosti. U prijevodu, muškarci sada – jednako kao i žene prije njih – od svojih tijela imaju jednako nerealistična očekivanja kao i žene. Sljedećeg mjeseca britanski proizvođač lutki manekena Rootstein predstavlja najnoviji muški oblik – “Homme Nouveau”. Lutke su mršave, obujam prsa im je tek 90 centimetara, a opseg struka tek 69 centimetara.

Rootsteinovi muški manekeni već godinama pomalo smanjuju dimenzije. Prvi je maneken bio “The Classic” iz 1967. godine, 107 centimetara prsa i 84 centimetara struka. Mišićavi maneken, “The Muscleman” iz 1983. je imao 104 centimetra opseg prsa i 79 centimetara opseg struka. Sljedeća lutka, iz 1994., bio je “The Swimmer” odnosno plivač, s 97 centimetara u prsima i 71 centimetar u struku.

povezane vijesti

Novog manekena pozdravili su šefovi modnih kuća, poput Dona Charneya, šefa American Apparela koji je rekao da su postojeće lutke-manekeni toliko veliki da na njih nije moguće navući najveću American Apparelovu veličinu. Inače, prosječni opseg struka američkog muškarca iznosi 100,8 centimetara.

U Rootsteinu negiraju da su koristili muškarce s anoreksijom i naglašavaju da su za modele pozirali tinejdžeri. No, i muškarci imaju problema s poremećajima prehrane, štoviše 40 posto svih osoba s bulimijom su muškarci.

“Ovi manekeni predstavljeni su za trenutačne modne trendove koji zastupaju skinny jeans i jako usku odjeću. Takve modele izrađuju razni proizvođači, od Topmana do Guccija te zastupaju hrabriji modni časopisi kao što je Numero. (…) To je trend koji vidite u slavnim osobama i zvijezdama kakav je i Russell Brand. Ali siguran sam da će mišićavi momci dobiti svojih pet minuta ponovno”, kaže kreativni direktor u Rootsteinu Kevin Arpino.

Foto: Homorazzi.com


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike