FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

“Ti ćeš na Hvar a ja ću u Bol…”

objavljeno:

30. 07. 2011.
“Ti ćeš na Hvar a ja ću u Bol…”

Čitavo ljeto bez cure ili dečka prava je noćna mora. Bilo da se radi o kakvim ljetnim tečajevima od tjedan-dva ili povratku obiteljima na nekoliko mjeseci, sumnje hoće li veza izdržati odvojenost su neizbježne – posebno kada se uzme u obzir mogućnost ljetnih avantura i svih tih zgodnih turista i turistkinja koje mame na nesputanu zabavu. Svakako da je odlazak na more na dvije različite destinacije pravi izazov, posebno za novopečene veze, teško i ne nužno – otporne na avanture.

Kako dakle biti siguran da vam se dragi ili draga ponaša pristojno dok niste prisutni? Gotovo pa nikako! Nema tog Skypea ili web kamere koju možete spakirat u torbu kako biste se svakodnevno čuli i kojom ga/ju možete pratiti u stopu u baš svakom trenutku(premda neki novi smartphonei nude i tu opciju). Između ostalog, Queer.hr eksplicitno NE podržava stalkanje i smatra da dečku/curi treba dat oduška da se odmori i sam/a.

Chatanje preko Skypea posljednjih godina postala je gotovo pa uobičajena zamjena za pravi dejt u slučaju kilometarske odvojenosti. Otvorit pivu i izvalit se na terasu pred prizorom voljene osobe biti će, premda pomalo lejm za one koji vas okružuju, najbolje čemu se može doći realnom kontaktu kada ste odvojeni.

Dodajte k tome i svakodnevne pozive i/ili poruke i već ćete dovoljno dati do znanja da na voljenu osobu mislite, da niste jedva dočekali ljeto da šarate okolo i da se veselite ponovnom sjedinjenju. Po mom mišljenju i više nego dovoljno te čini skypeanje potpuno nepotrebnim. Na more se ipak ne ide kako bi se visilo na netu.

A zašto?

Zapamtite da nije point održavanja kontakta uništavanja zabave za onog drugog. Par ne bi trebao osjećati da je zavezan za mobitel ili računalo čekajući drugi stranu da ih kontaktira ili pilati neprestanim pozivima i provjeravanjima.

A najbolji savjet od svega je – susret usred ljeta. Pa i da ste odvojeni dužinom čitave obale, kakav izlet na pola puta nikako nije neostvariv.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike