FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

OMG: I penisi pjevaju, zar ne?

objavljeno:

17. 07. 2011.
OMG: I penisi pjevaju, zar ne?

autor:OMG!

OMG: I penisi pjevaju, zar ne?

Ok, ovo jest tekst u seriji „OMG“, ali ipak nije o ugradnji dodatnih glasnica ili mikročipa sa zvučnicima i memorijskom karticom koja može pohraniti do 16 sati opernih arija u vaše genitalije. Iako, kada nam do uha dođe vijest o takvim naprecima tehnologije, nećete morati dugo čekati da vas i o tome izvijestimo.

Mehanizam koji stoji iza „raspjevanog penisa“ nije novi krik nanotehnologije i posthumanističke kozmetirurgije, nego jako stari proces zvan evolucija. Kako i zašto neke kreacije prirode izgledaju i zvuče kako to već čine, ponekad je stvarno teško za shvatiti. Naročito u slučaju najglasnije žive stvari na svijetu – koja ispada da je spolovilo jednog kukca.

Glasna buba pri tome je velika samo 2 milimetra – te stoga jako dugo nije determinirana kao pravi izvor zvuka koji je bio poznat već otprije posjetiteljima riječnog, barskog i močvarnog područja. Riječ je naime o podvodnom kukcu, koji je toliko glasan da se čuje i izvan vode, iako se većina zvuka po putu izgubi.

Kada su znanstvenici shvatili da taj mališan predstavlja pravi izvor zvuka kojeg su pripisivali većim životinjama, očekivalo ih je još veće iznenađenje – zvuk se proizvodi „stridulacijom“, dakle svojevrsnim trljanjem dijela tijela o drugi dio tijela. Točnije, u ovom slučaju, trljanjem penisa o vlastiti trbuh. Čime ovaj impozantan operni pjevač među kukcima uspijeva proizvesti čak preko 99 decibela.
Samo za usporedbu, glasnoća od 100 decibela vam oštećuje sluh, ako ste dugotrajno njemu izloženi. Sirena vlaka ima tu glasnoću. I penis minijaturnog vodenog kukca, kojime poziva na parenje.

Znatno utišanu genitalnu pjesmu možete čuti ovdje:


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike