FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Žene koje ovuliraju imaju odličan gaydar!

objavljeno:

5. 08. 2011.
Žene koje ovuliraju imaju odličan gaydar!

Nova psihološka studija Sveučilišta u Torontu pokazala je kako žene precizno mogu odrediti muškarčevu seksualnu orijentaciju gledajući im u lice kada se nalazi u razdoblju ovuliranja. Smatra se kako romantične i erotične misli o potencijalnom seksualnom partneru poboljšavaju ženske mogućnosti razaznavanja između strejt i gej muškaraca; no, isto upravo stoga ni ne vrijedi kada žena treba odrediti seksualnu orijentaciju druge žene. Studija prema istraživačima sugerira kako želja za seksualnim odnosom pojačava pozornost žena na muškarce kao potencijalne partnere.

U prvom od tri eksperimenta 40 žena je procjenjivalo seksualnu orijentaciju 80 muškaraca koji su im bili prezentirani slikama lica. Polovica ih je bila strejt a polovica gej. Muškarci se, prema navodima istraživača, nisu razlikovali u gestikulaciji lica niti privlačnošću (premda bih rekao da je to ipak subjektivno, op.a.). Svaka od žena koje su sudjelovale u istraživanju ispunile su i upitnik o menstrualnim ciklusima. Potom su istraživači usporedili točnost zaključaka o seksualnoj orijentaciji s mjesečnim periodima u kojima su se nalazile – što su bliže bile vremenu ili u vremenu ovulacije, bolje su pogađale seksualnu orijentaciju prezentiranih muškaraca.

Sljedeći je eksperiment uključio 34 žene koje su promatrale 200 fotografija žena (pola lezbijki, pola strejt) no istraživači nisu otkrili poveznicu u pogađanju orijentacije s razdobljem ovulacije.

Kako bi se uvjerili u istinitost ovih rezultata, polovica je ispitanih žena prije pregledavanja fotografija čitala erotske priče a druga polovica ne. One koje su čitale i u sebi svjesno ili nesvjesno probudile instinkte za seksom bile su uspješnije u određivanju orijentacije – što se pokazala kao konačna implikacija da romantične misli o muškarcu ili one za seksom s njima poboljšava sposobnost ženskog gaydara.

Dakle gejevi, fag heguša koja ovulira je očito iznimno korisna u večernjim izlascima.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike