FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Kako jeftinije do lezbijske meke u Španjolskoj?

objavljeno:

8. 07. 2011.
Kako jeftinije do lezbijske meke u Španjolskoj?

autor:Po lezbijskim krugovima priča se o veeeelikom lezbijskom partiju koji se održava jednom godišnje u meni osobno jednom od najljepših gradova na kugli zemaljskoj i kako ne bi samo ostalo na priči, ne mislite li da je vrijeme da posjetite tu lezbijsku meku?

Naravno, pričamo o festivalu pod nazivom Circuit koji se održava u Barceloni. Po čemu je taj festival toliko poseban? Lako je zaključiti – to je najveći lezbijski festival u Europi! Naravno, kako se nikoga ne diskriminira, dio programa je otvoren za sve, a dio je samo za žene i definitivno ćemo se koncentrirati na taj dio festivala.

Festival počinje 09. kolovoza te traje do 15. kolovoza. Program je i više nego šarolik te je zabava svakome tko se tamo zatekne (slučajno ili namjerno) zagarantirana. Program možete pronaći na stranicama festivala (KLIK), ali mislim da tamo baš i ne idete radi glazbe.

A sad, Španjolska je daleko, novce ste već potrošili na srpanjske festivale, ali ipak biste htjeli doći do lezbijske meke? Bez brige, imamo soluciju za vaše probleme. Kako se dočepati obećane zemlje za što manje novaca?

One bogatije će se zasigurno odlučiti za komotni avionski put sa zagrebačkog Plesa i to će, ako dovoljno rano rezerviraju kartu platiti skoro pa 2500kn. Ili čak će pristati na pretjerane cijene Croatia Airlinesa koji naplaćuje put do Barcelone po nerealnim cijenama – ta opcija automatski otpada.

Ostali, koji nemaju para, a žele se pridružiti ovom velebnom događaju mogu se uputiti vlakom do Venecije. Vlak ćete platiti niti 300kn u oba smjera, a putovanje vlakom je vjerojatno najugodniji oblik putovanja. Iz Venecije je najpametnije sjesti na avion kojega ćete, ako mudro i na vrijeme odaberete avioprijevoznika (khm, khm – Ryanair) platiti manje od 100 eura u oba smjera. Put bi vas, u najboljem slučaju znači mogao koštati oko 1000kn.

Ulaznica za Circuit za sve dane iznosi 70 eura i ona je kad se sagleda sva ta količina tuluma od kojih se svaki zasebno plaća, definitivno najisplativija opcija ako želite vidjeti i poslušati sve. Inače, da kupujete za svaki event zasebnu ulaznicu, bili biste lakši za 167 eura. Ako namjeravate samo na par tuluma, onda kupite zasebne ulaznice – ali kad ste već u Španjolskoj, iskoristite sve pogodnosti koje vam ona pruža.

Znači, približavamo se već sumi od 1500 kuna. Kako svijet nije savršen i vjerojatno odmah prvi dan nećete upoznati ženu svog života koja će vas udomiti za vrijeme trajanja festivala, potrebno je naći i neki smještaj. Na stranici festivala preporučuju hotel u kojem noćenje za jednu osobu u jednokrevetnoj sobi košta nemalih 108 eura. Naravno, toliko novaca, nemamo, pa moramo ipak pogledati ponudu hostela čije cijene su puno prihvatljivije i kreću se od 25 eura pa naviše.

No, kako je ovo svjetski poznati lezbijski festival, svi hosteli koji na nešto liče su već dupkom popunjeni. Oh, te ažurne europske lezbijke. Hoteli kao takvi su poprilično skupi te morate biti spremni odvojiti popriličnu svotu novaca za sam smještaj. Ali, kopanjem možete otkriti svašta. Tako na stranici booking.com (KLIK) možete pronaći hotel koji će vas udomiti na tjedan dana za manje od 200 eura.

Kretanje po samom gradu vam je najbolje obaviti pomoću javnog prijevoza i to kupovinom T10 karata koje možete koristiti i za autobuse i za metro. Deset karata platiti ćete otprilike 9 eura što je jeftinije nego da se vozite u Zagrebu.

U najgorem slučaju put na ovaj festival i boravak na istom koštati će vas otprilike 3000kn. Hrana u Španjolskoj je još najmanji problem radi njihovih tapasa. No bitno je napomenuti da su tapasi jeftiniji što ste dalje od centra. Možete preživjeti s 10eura dnevno za hranjenje. Za alkohol ne znamo, ovisi o vašim potrebama, ali cijene su slične kao u Hrvatskoj.

Kada se sve stavi na papir čini se puno novaca, ali zar nije to malo za slučaj da na ovom festivalu upoznate ženu svog života? Razmislite.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike