FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Totalna reciklaža – a gdje ste bili ljetos?

objavljeno:

5. 07. 2011.
Totalna reciklaža – a gdje ste bili ljetos?

autor:Trešmašina by Kalimero

Prisjetili smo se gdje su neke hrvatske zvijezde, zvjezdice i balkanske ‘veličine’ toćale noge prošlog ljeta. A i skupili neke informacije za ovu sezonu.

Sve je ovo, naravno, isključivo u svrhu sociološkog istraživanja ponašanja ljetnih navika Hrvata koje mediji prate kao pčele med. Da ne mislite da nas stvarno zanima gdje su i što rade. Pa da počnemo s pravom i jedinom kraljicom hrvatske zabavnjak-estrade, Severinom. Prošle je godine, s tadašnjim zaručnikom Slavkom Šainovićem, između ostalog, uživala i u ljepotama Raba, a mediji nisu propustili izvjestiti o izuzetno bitnom događaju: na kavi je svaki od njih imao svoje novine. No oni nisu bili jedini u to doba na Rabu. Na otoku se moglo naći i Nevena Ciganovića, koji se s Nikolinom Pišek i Snježanom Mehun noću ludo provodio. Nije da se svekoliko pučanstvo strmopizdilo u nesvijest od tih informacija ili da je Rab nekako profitirao od njih. No, ljeto je sezona kiselih krastavaca, pa daj šta daš.
Brijuni su bili rezervirani za političku i kulturnu elitu. Između ostalih, tamo su se relaksirali i premijerka Kosor, slovenski predsjednik vlade Pahor, obitelj predsjednika Tadića (što je podiglo veliku i nepotrebnu kontroverzu), slovački predsjednik Ivan Gašparović, austrijski predsjendik Heinz Fisher koji je elegantno do pulskog aerodroma odletio helikopterom i još neki, manje bitni političari. Rade Šerbedžija i Kesnija Marinković već su postali stalni gosti. Naslućujem da je cijena najjeftinije vile, više od tisuću eura dan, razlog što naši selebritiji i ‘zvijezde’ u širokom luku zaobilaze Brijune.

Tko je sve ljetovao u Dubrovniku bilo bi previše za nabrajati, jer Dubrovnik i Hvar su dva mjesta koja su najpoznatija po stranim, tj. pravim celebrity gostima, iako se i naši znaju tamo naslikavati. Još mi zvoni u uhu informacija da je ‘očajna’ Eva Longoria iz Hrvatske, tj. s Hvara, otišla s cd-om Cece Ražnatović, uvjerena da je to najpopularnija pjevačica u Hrvatskoj, što može zahvaliti šaneru s rive koji joj ga je uvalio. Iako, gledajući kakve hrcajke pobjeđuju po festivalima i dobivaju Porine, nije daleko od istine.
No vratimo se na ljetovanja. Kao i svake godine, za naše pjevače, ‘pjevače’ i oni koji iz nekog neobjašnjivog razloga misle da su pjevači,nakon suhog ostatka godine, jadranske konobe, seoski klubovi i ‘ribarske večeri’ opet će najviše napuniti njihovu kasu. Aleksandra Grdić je jednom portalu rekla da će obići preko nekoliko mjesta na Jadranu, većinom radno, a nakon toga deset dana na Ibizu. Žanamari Lalić će, osim gaža po Jadranu, Slavoniji i Hercegovini, odmor provesti u rodnim Tučepima, a tek na kraju ljeta planira inozemstvo. Kako je rekla, najvjerojatnije shopping u Londonu. Izgleda da se za put u inozemstvo mora raditi cijelo ljeto.
Mario Petreković je jedan od rijetkih koji se orijentirao na kontinet, tj. Daruvarske i Sv. Martinske toplice. Ipak je on ‘dečko iz šume’, kako za sebe kaže. Boris Banović se odlučlo za jedriličarski odmor, s naglaskom na Hvar i usputne posjete osamljenim otocima. Tek nakon toga planira Grčku ili Ameriku. Ivana Miširić, radijska voditeljica i ženski dio žirija HTZ-a, odmarati će se na Jadranu s društvom, uz sladoled i sok. Kad smo već kod HTZ-a, kao i prošle godine i ove se planira ‘velika’ jadranska turneja svih finalista. Marko Tolja će također imati radno ljeto, gaže i završavanje novog albuma, iako će veći dio provesti na jedrilici s bratom i prijateljima. Tko zna, možda i ove godine netko ‘pošmajhla’ mušku guzu na Hvaru (hint: Kevin Spacey), ali ovaj put domaći.
Zaključak, ako želite pobjeći od hrvatske ‘selebriti’ kaljuže, sad ste dobili osnovne upute koja mjesta izbjegavati. Za detaljnije informacije pratite portale i ženske časopise koje takve stvari zanimaju. E da, pripadnici ekipe diskutabilne inteligencije iz MTV reality showa ‘Jersey shore’ trenutno su stacionirani negdje u Italiji, pa se nemojte začuditi ako se neka naša ‘poznata’ faca pojavi u medijima na slici s njima.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Marino Čajdo
Cocktail


Dina J.
Hipster Dyke


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop


OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Dominik Colins
Qoohanje za romantike