FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Igračke sa seksualnim aluzijama

objavljeno:

1. 05. 2010.

autor:Zašto ih volimo i gdje ih pronaći?

Tržište nerijetko preplavljuju različiti oblici igračaka, privjesaka pa čak i kuhinjskog pribora koja svojim oblikom ili dodatkom implicitno i eksplicitno aludiraju na seks. I našoj metropoli u većini darovnih dućana se mogu naći simpatični plišani dildači duginih boja, slonovi sa surlama ekstremno dugačkih i širokih proporcija, pepeljara u obliku ženskog poprsja ili keramičke šalice za čaj s eksplicitnim prizorima seksa. A to je samo vrh ponude. Sitnice poput njih su obično hit darovi koje kupujemo u posljednjim trenutcima slobodnog vremena za nečiji rođendanski poklon podsvjesno se nadajući pritom da će nas barem simpatičnost i vulgarnost dotičnog izvući od činjenice da originalniju ideju možda nismo ni imali. Jer, suočimo se, pepeljaru u obliku Barta Simpsona koji pokazuje stražnjicu nam neće pasti na pamet izvaditi kad nam teta dolazi u kućnu posjetu već ćemo je skloniti na sigurno s daleko sugestibilnijom memorabilijom koja inače možda leži razbacana posvuda po stanu.

Mama, a što je to taaaamoo…?

povezane vijesti

Premda primjerci takvog darovnog asortimana znaju ići u krajnosti (u čemu naravno prednjače Japanci) svojim direktnim ali simpatičnim pristupom uglavnom mame osmijeh na lice a lako mogu poslužiti i u edukacijske svrhe mlađim generacijama. Plišani tigar s falusom u erekciji odličan je npr. izbor za lekciju iz anatomije. A nije li bar većina nas kao djeca provirivala Barbie ispod haljine ostajući pritom zapanjena izbrušenim preponama; kreativno odijevala svoje Kenove u drag i eksperimentirala sa seksualnim i rodnim identitetima Matellovih protagonista u svojim rukama. Proučimo li konkretne primjere malo opreznije, uočit ćemo da smo zapravo svi odrasli okruženi igračkama koje suptilno sugeriraju seks, čak i dečki čiji su se roditelji trudili držati ih podalje od igračaka kojima se zabavljaju curice: skupljali smo loptice iz Kinder jaja, falusoidne PEZ igračke ili prevaljivali sluzave ljigavce po rukama.

DIY

Popularnost ovakvog darivanja leži u činjenici da u većini ono vulgarno, neumijesno i nezrelo izaziva podsmijeh i simpatije, golica maštu i na djetinjast i sugestibilan način pruža zabavu na temu seksa kojim smo i tako sa svih strana implicitno bombardirani svakodnevno, pogotovo u oglasnom prostoru. Konkretna ponuda ovakvih predmeta svoj vrh dostiže u opskurnim gift shopovima u centru dok se eksplicitni primjerci mogu naći u ponekom seks shopu. Za suptilnije i dražesne igračke se ipak najsigurnije uputiti u online kupovinu, pronaći sugestivnu plišanu igračku u regularnim trgovinama prenaglašenih proporcija organa ili se prijaviti na jednu od do it yourself radionica popularnih u posljednje vrijeme.

Foto: japijane.cl


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike