- Queer.hr - http://queer.hr -

“Akcijske” plaže

Posted By Kalimero On June 30, 2011 @ 9:30 am In Izdvojeno,Lifestyle,Život | No Comments

Ne želiš odmor na kojem se nudi samo sunce, more i svakovečernje sjedenje u lokalnoj birtiji? Dosta ti je dječje vriske i plutajućih mrlja jeftine kreme za sunčanje? I za to postoji rješenje.

Ako ste, uz zavidnu količinu libida, i prirodnjak, ipak ima nade. Svako jadransko ljetovalište koje drži do sebe ima najmanje jednu plažu na kojoj se ‘ljubitelji prirode’ mogu diviti raskoši priobalne flore, a istovremeno i rješavati ‘goruća’ pitanja. Spomenut ću samo neke.

Dok ostali gradovi na Jadranu imaju eventualno jedan cruising area i niti jednu gay plažu ili je ta plaža samo dodatak na nudističku plažu, Split se može pohvaliti s dvije štajge, dvije plaže i nekoliko gay-friendly kafića. Bačvice i Hotel ‘Park’ su znane svim ljubiteljima noćne flore i faune, kao što su Kasjun i Duilovo ljubiteljima kupanja koji ipak žele vidjeti ponudu dana. Kad se to zna, ‘kamenjari’ sa splitske rive (opet) ispadaju jako glupi.

 

[23]

Dubrovnik se ne može pohvaliti nekim gay životom, ali kratke akcijske privatne snimke s Lokruma mogu se naći i na nekim porno stranicama. Neki stranci ga čak uspoređuju s Mikonosom, što se ponude i potražnje tiče. Da su tamošnji turistički poglavari pametni, znali bi to iskoristiti i time mamiti gay cruisere u grad. A svi znamo da pederi na putovanju vole trošiti kao pijani bogataši, pa makar gaće na štapu nosili kad se vrate doma. Osim Lokruma, tu je i plaža na Babinom kuku do koje se dođe šetnjom pored hotela ‘President’ i nudistička plaža u Cavtatu.

Sjevernije je Makarska, koja na žalost ima samo jednu štajgu, i to izvan grada. Nalazi se na kraju ulice u koju se skreće iz ulice Ivana Gorana Kovačića (znakovito) na samoj obali.

Otočje također ima svoje ‘šetnice’. Krk, recimo, ima preko nekoliko nudističkih plaža, koje po nepisanom pravilu imaju i svoj gay sektor. Njivice, Banculuka, Konobe i Polite kampovi, Dražica (hihot), Omišalj i Malinska nudističke plaže, neki su od lokacija poznatih i kao gay prometalište. Rab je definitivni raj za ljubitelje prirode, jer nudi prekrasne nudističke plaže tik ispod netaknute borove šume, a navečer je prometan i park u centru grada. Spojimo to s ljepotom otoka i imamo idealan odmor za ljubitelje flore. Brač zastupaju samo Paklina i Mutnik nudističke plaže, ali i to je nešto. Na Cresu se cruisa na nudističkoj plaži u selu Martinščica i malo prije njega na drugoj nudističkoj plaži nakon sela Miholaščica. Tu su i tri kampa, Kovacine, Zdovice i Baldarin, u koje dolaze dečki koji vole dečke.

Rovinjski trade mark ‘Monsenu’, novi je vlasnik prije nekoliko godina iz liberalnog nudističkog kampa srozao na običan tekstilni i time, osim što je uništio popularno mjesto za ljude koji se žele osjećati nesputano, izgubio i veliku količinu stalnih gostiju. Gay plaža i štajga koje su bile na kraju kampa tada se se preselile sjevernije na Punta Križa (nije provokacija), odmah pored swingerske plaže o kojoj su pisali i u žutim novinama. Usprkos tomu, noćna štajga i dalje funkcionira po utabanim stazama unutar primorskog rastlinja na staroj ‘Monseni’.

Hvar je iznenađujuće slabašan sa znanim štajgama, tako da osim otočića Jerolim i nudističkih plaža izvan Vrboske i Jelse, sve je prepušteno slučaju. Na Korčuli je poznata samo plaža Baja, 1 km južno od Račišća. Riječko-opatijski dio uglavnom se svodi na tipične kopnene štajge poput autobusnog i željezničkog kolodvora, tako da osim plaže ‘Bunker’ (kako ju lokalci zvou) smještene u Preluku i divlje nudističke plaže na kraju tekstilne plaže u Medveji (plaža je jako mala i uglavnom se dolazi na kupanje), zvanično nema druge morske štajge.

U šibenskom sektoru, osim na štajgi kraju Solarisove plaže u Zablaću, gay ekipu može se susresti u kampovima Kosirina u Tisnom i Miran u Pirovcu, koji službeno nisu cruising area. Trogir svoju štajgu ima na kraju plaže Medena, ali uz slabašnu posjećenost, šuma iznad plaže je poprilično rijetka, tako da se za ‘susret’ treba malo prohodati dalje od obale. U Zadru se štajga u parku uz same stare zidine (preko puta mosta), u popodnevnim satima na plaži Puntamika, ali najpoznatija je divlja plaža Punta skala kod Petrčana, 5 km od Zadra. Malo duže treba da bi se došlo do tamo, ali vrijedi truda. Ako se ništa i ne konkretizira, priroda je dovoljno lijepa da ublaži ‘suhoću’.

Sve je više i gay-friendly privatnih smještaja, pa se samo treba malo potruditi i može ih se naći. Kako ja velim ‘google is your friend’. A možda će mi se dati googlati, pa ih i mi izlistamo na našim stranicama. Jer mi smo tu da vaš užitak bude potpun.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/8504/akcijske-plaze/

URLs in this post:

[1] Jeste li spremni za ljeto?: http://queer.hr/8608/jeste-li-spremni-za-ljeto/

[2] Festivalske glazbene poslastice u srpnju: http://queer.hr/8584/festivalske-glazbene-poslastice-u-srpnju/

[3] Ljetni gadgeti ili, bez čega se ne može!: http://queer.hr/8438/ljetni-gadgeti-ili-bez-cega-se-ne-moze/

[4] First time, my ass…: http://queer.hr/8774/first-time-my-ass/

[5] Sukobi na godišnjem – zar vam to treba?: http://queer.hr/8831/sukobi-na-godisnjem-zar-vam-to-treba/

[6] Ljetni ormari: http://queer.hr/7404/ljetni-ormari/

[7] Ljeto stiglo, a mi nikad zgodniji: http://queer.hr/9015/ljeto-stiglo-a-mi-nikad-zgodniji/

[8] Seks na plaži, seks u moru: http://queer.hr/9200/seks-na-plazi-seks-u-moru/

[9] Putne igračke – i putovanje nije tlaka: http://queer.hr/9137/putne-igracke-i-putovanje-nije-tlaka/

[10] Kako preživjeti ljeto u gradu…: http://queer.hr/9031/kako-prezivjeti-ljeto-u-gradu/

[11] “Ti ćeš na Hvar a ja ću u Bol…”: http://queer.hr/9208/ti-ces-na-hvar-a-ja-cu-u-bol/

[12] Naturističko kampiranje: http://queer.hr/9402/naturisticko-kampiranje/

[13] Tri scenarija turističke ljetne avanture: http://queer.hr/9387/tri-scenarija-turisticke-ljetne-avanture/

[14] Mala škola seksi koktela: http://queer.hr/9633/mala-skola-seksi-koktela/

[15] Festivali u kolovozu – kako pasti na prosjački štap: http://queer.hr/9859/festivali-u-kolovozu-kako-pasti-na-prosjacki-stap/

[16] Ekstremizam u Hrvata: http://queer.hr/9898/ekstremizam-u-hrvata/

[17] Godišnji stiže, a što s Flokijem?: http://queer.hr/9925/ljeto-stize-a-sto-s-flokijem/

[18] Nije sve u moru, makar trajalo samo jedan dan: http://queer.hr/9957/nije-sve-u-moru-makar-trajalo-samo-jedan-dan/

[19] Odmori se, zaslužila si: http://queer.hr/10032/odmori-se-zasluzila-si/

[20] Jadranski melting pot: http://queer.hr/10116/jadranski-melting-pot/

[21] Dva dana odmora, a godišnji netaknut: http://queer.hr/10151/dva-dana-odmora-a-godisnji-netaknut/

[22] Postmorna depresija: http://queer.hr/10372/postmorna-depresija/

[23] Image: http://queer.hr/8504/akcijske-plaze/stajgenjadranu/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.