- Queer.hr - http://queer.hr -

Galliano: “Volim Hitlera!”

Posted By Dina J. On March 1, 2011 @ 2:56 pm In Lifestyle,Moda | No Comments

Poznati britanski dizajner John Galliano (na slici), inače jedan od glavnih dizajnera u Dioru, šokirao je javnost svojim anti-židovskim ispadom.


Galliano, inače outani gej, pod vidnim utjecajem alkohola vrijeđao je par koji se slučajno našao u njegovoj blizini u jednom pariškom kafiću. Po kratkom postupku, njegova modna kuća Dior ga je suspendirala do daljnjega. Iako je Galliano tvrdio da su optužbe za antisemitizam lažne, revni britanski tabloidi su se uspjeli dokopati snimke koju je snimio jedan od gostiju lokala na kojoj se očigledno vidi da je Galliano vrijeđao par.

Kako bi obranio svoju čast, poznati dizajner digao je tužbu protiv para za klevetu, no čini se da nakon ove snimke slučaj neće opstati. Na snimci se jasno vidi da vidno pijani dizajner vrijeđa Geraldine Bloch i Phillipea Virgittija u pariškom lokalu “La Perle Bar”.

Jedan od prijatelja izvrijeđanog para ispričao je: “Galliano je sjedio sam i ispijao piće kad je nekolicina nas sjela za stol pokraj. On je neprestano upadao u razgovor i dobacivao komentare o nama i onome o čemu pričamo. Mi smo znali tko je on, odmah smo ga prepoznali”, te nastavio: “Ostali smo iznenađeni nakon što smo čuli riječi koje je izgovorio, a nakon toga je počeo smišljati i šale o Židovima. Njegove riječi bile su odvratne. Bilo je i očito da Talijanke nisu dobrodošle te da trebaju ići kući. To je bio čisti rasizam”.

Zbog remećenja javnog reda i mira, francuska policija ga je privela, ali i ubrzo pustila na slobodu.

Znači li ovaj ispad kraj njegove dizajnerske karijere ovisi o razvoju ovoga slučaja i naklonosti njegove matične modne kuće. Govor mržnje ne bi se smio tolerirati.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/839/galliano-qvolim-hitleraq/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.