FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Danas na Queer MoMentima – pogledajte zabranjenu reklamu YSL

objavljeno:

9. 02. 2011.

autor:Reklama za parfem “Belle d’Opium” čija će se promocija održati danas, 09. veljače, u sklopu proslave 100. brojeva časopisa Elle u suradnji s Queer Momentima, zabranjena je u Velikoj Britaniji.


Nadležna ustanova – britanska Agencija za elektroničke medije, zaprimila je 13 pritužbi na dotičnu reklamu te je ocijenila kako jedan pokret mlade glumice Melanie Thierry poziva na uzimanje droge.

Naime, u spotu, glumica pleše bosonoga, poprilično izazovno, odjevena u bijelu haljinu te u jednom trenutku prstom upire na unutrašnju stranu podlaktice, nakon toga se grči  pada na pod te se zatim čuje novi glas koji izgovara: “Ja sam tvoja ovisnost, ja sam Belle D’Opium. Novi miris Yves Saint Laurent.”

Po procjeni Agencije, to se može protumačiti kao poticaj na intravenozno uzimanje droge. “Ocijenili smo da ženin pokret potiče na uzimanje droge. Stoga smo zaključili da je neodgovorno i neprihvatljivo distribuirati ga”, objasnila je agencija te zabranila spot.

Ima li zbilja razloga za takvu reakciju Agencije, pogledajte i prosudite sami, danas u Kinu Europa s početkom u 20 sati.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike