- Queer.hr - http://queer.hr -

Seksualna orijentacija opet izvisila!

Posted By On May 21, 2010 @ 4:18 pm In Politika,Zakoni | No Comments

Na konferenciji za novinare održanoj u petak u Hrvatskom saboru, premijerka Jadranka Kosor i šef SDP-a  Zoran Milanović objavili su kako je postignuti dogovor oko ustavnih promjena. Točnije, postignut je dogovor oko glasanja dijaspore ali oko uključivanja seksualne orijentacije u Ustav RH dogovor nije postignut.

Navodno i dalje će se razgovarati o ovoj temi, ali je premijerka Kosor jasno dala do znanja da ona ne vidi potrebu za tom intervencijom budući da Zakon o suzbijanju diskriminacije prepoznaje seksualnu orijentaciju kao anti-diskriminacijsku osnovu.

Budući da je pitanje glasanja dijaspore bilo jedno od najvećih nesuglasica između SDP-a i HDZ-a, teško je povjerovati da će nakon rješenja ovog problema biti političke volje i interesa iscpriljvati se oko seksualne orijentacije.

Doduše, Milanović je na konferenciji za medije istaknuo 2 točke o kojima još želi razgovarati, između ostaloga i pitanje seksualne orijentacije, pri čemu je još jednom naglasio kako ne vidi razloga zašto se ona ne bi uključila u Ustav, naročito s obzirom na postojanje zakona u kojima se ona spominje, na što je Jadranka Kosor odgovorila da ukoliko ona postoji u Zakonu o suzbijanju diskriminacije, ne postoji razlog zašto bi se dodatno uključila u Ustav. Nadodala je da se međutim o tomu još može razgovarati.

Dakle, popušili smo još jednom!

Foto: jutarnji.hr

 


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/784/seksualna-orijentacija-opet-izvisila/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.