FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Neonacisti ne smiju biti od povjerenja institucijama

objavljeno:

7. 04. 2011.
Neonacisti ne smiju biti od povjerenja institucijama

Centar za LGBT ravnopravnost još je jednom reagirao povodom slučaja neonacističkog popisivača koji je smijenjen s te dužnosti, pošto su upozorili na presudu kojom je osuđen na trogodišnji rok kušnje zbog kaznenih djela rasne i druge diskriminacije.

Naime, u svom odgovoru na zahtjev Centra da se osuđeni Martin Stojaković ukloni s dužnosti popisivača Županijsko popisno povjerenstvo potvrdilo je kako nije imalo saznanja o presudi na koju je Centar upozorio te kako je popisivač posao obavljao korektno i u skladu s metodologijom a na njegov rad nije bilo prigovora od strane popisanog stanovništva, o čemu je obaviješten i ravnatelj Državnog zavoda za statistiku Ivan Kovač. 

Centar za LGBT ravnopravnost: Smijenite neonacističkog osuđenika s svih poslova Popisa!

Ipak, iz Centra su u svom odgovoru istaknuli zabrinutost da se Stojakoviću pronađe drugo zaduženje u okviru poslova cenzusa u kojem neće biti u neposrednom kontaktu s građanima niti s prikupljenim podatcima, na što se ispitno povjerenstvo u svom odgovoru nije osvrnulo.

Marko Jurčić iz Centra upozorava kako Stojaković, koji nije izrazio žaljenje i krivicu zbog svojih uvjerenja i postupaka, promijenio svjetonazor niti na putu resocijalizacije ne bi trebao biti osoba od povjerenja javnim institucijama. Izrazio je ogorčenje što institucije i osobe odgovorne za provedbu popisa stanovništva nisu poduzele sve mjere zaštite interesa i sigurnosti stanovništva već su za tako važan posao angažirali osobe bez ikakvih kriterija te smatra kako se Stojaković ne smije baviti “ikakvim poslovima u okviru izrade Popisa stanovništva”.

Od Županijskog popisnog povjerenstva i Državnog zavoda za statistiku se očekuje se očitovanje i smjena Martina Stojakovića sa svih poslova vezanih uz popis stanovništva.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike