FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Završio “Pederluk na lezbijski način”

objavljeno:

17. 06. 2011.
Završio “Pederluk na lezbijski način”

autor:Jučer je završio mini festival ženskih bendova koji je organizirao Zagreb Pride u sklopu Pride Weeka.

Festival značajnog imena “Pederluk na lezbijski način” održavao se od ponedjeljka u prostorijama Chakkine birtije u AKC Medika te je ugostio mnoge poznate ženske bendove sa glazbene scene.

Festival su otvorile već svima poznati Žen s Evom na gitari, Ivonom na Basu i Sarom na klavijaturama i bubnjevima te su odradile, kao i uvijek, odličan koncert koji je ujedno protekao u vrlo opuštenoj atmosferi te je završio “jammanjem” prisutnih muzičara i muzičarki. Fotogaleriju pogledajte ovdje (klik).

Drugi dan Pride Weeka bio je u romantičnim tonovima Melite Sabljo koja je inače mnogima poznata kao bubnjarica mnogih bendova (navesti ću ih samo par npr. Spina, Perro Fatal, Essai), ali poprilično se dokazala i kao autorica i kantautorica. Uz njenu glazbu, ljudi su bili se opustili i bili spremni potrošiti nešto novaca, što je poprilično dobro iskoristila voditeljica aukcije Mima Simić. Naime, Zagreb Pride odlučio je zajednici ponuditi fotografije s izložbe 10 godina ponosno na aukciji koja je prošla odlično, a dokaz tome pronađite u galeriji (klik).

Treći dan bio je rezerviran za sad već bend kultnog statusa na sceni – Pol 9 kod Sabe. Djevojke su svojim veselim melodijama izmamile velike osmijehe na brojna lica prisutnih što se vrlo dobro može vidjeti po fotografijama u našoj galeriji (klik).

Četvrti dan Pride Weeka je ujedno označio i zadnji dan ugodnih glazbenih druženja u Chakkinoj birtiji koje je proteklo uz žestoke zvukove vinkovačkog ženskog benda Punčke.

Punčke su mladi perspektivan bend koji radi autorske stvari na tragu Joy Divisiona, Strokesa, Siouxie and the Banshees i drugima. U originalnoj postavi su ove tri djevojke: Lucija na gitaru koja je ujedno i vokal, Ruby na bubnjevima te Iva na basu. Kako je Iva bila spriječena, jučer im je na bas uskočila Anja i moram priznati, odlično odradila svoj posao. Djevojke su sve stare oko 19 godina (više-manje) te zajedno sviraju već 4 godine. Odradile su mnogobrojne koncerte po Hrvatskoj i Sloveniji te su među prvima na listi ako se negdje održava ženski festival. Prije tri godine nastupile su na Voxu te često sviraju po raznoraznim queer događanjima. Kao što je i očekivano, često nailaze na poniženja radi toga što su ženske glazbenice, ali mislim da mnogi poprilično ušute kad čuju kako ovaj trio praši. Osobno meni su na tragu čistog i iskonskog garage rocka i predviđam im jednu svijetlu budućnost ako nastave s tako predanim radom.

A mnogi prisutni u Chakkinoj birtiji jučer su se poprilično naplesali uz njihove pjesme. Ne vjerujete nam? Naravno, vjerovati ćete kada provjerite još jednu fotogaleriju (klik-za-slike).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike