FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Čak 51 zemlja zabranjuje ulaz HIV+ turistima

objavljeno:

25. 03. 2011.
Čak 51 zemlja zabranjuje ulaz HIV+ turistima

autor:U svijetu postoji čak 51 zemlja, teritorij ili područje koja zabranjuje ljudima zaraženim HIV virusom da uđu, borave ili dobiju državljanstvo u njima, priopćio je danas UNAIDS, program UN-a za borbu protiv AIDS-a. To uključuje potpunu zabranu HIV pozitivnim ljudima da uđu u te države, bilo turistički, bilo iz nekih drugih razloga poput studiranja, zaposlenja, imigracije ili azila, prenosi gayecho.com.

Izvršni direktor UNAIDS-a Michel Sidibé (na slici) pozdravio je odluku Kine, Namibije i SAD da njihove zemlje ukinu zabranu putovanja za osobe zaražene virusom HIV te je na međunarodnoj konferenciji o AIDS-u pozvao preostale zemlje da slijede njihov primjer i prestanu primjenjivati tu diskriminirajuću mjeru.

“Ograničenje putovanja ljudi koji žive s HIV-om ne služi nijednoj drugoj svrsi nego širenju diskriminacije. Pozivam sve zemlje koje primjenjuju takva ograničenja da ih uklone”, naglasio je Sidibé.

Inače, UNAIDS je zajednički program Ujedinjenih naroda za borbu protiv HIV/AIDS te je uspostavljen u siječnju 1996. godine. UNAIDS je kosponzorirani program koji okuplja šest međunarodnih organizacija (UNICEF, UNDP, UNFPA, UNESCO, WHO i Svjetsku banku) u zajedničkim naporima u borbi protiv AIDS-a. To je prvi program takve vrste u sistemu Ujedinjenih naroda: mali program sa velikim dometom i snagom da pokrene značajne resurse i akcije kroz kreiranje strateških partnerstava.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike