- Queer.hr - http://queer.hr -

Kada ponos dođe na naplatu…

Posted By Marino Čajdo On March 19, 2011 @ 10:37 am In Politika,Vijesti | No Comments

Iznenađujuće vijesti stižu iz Engleske, točnije iz Brightona, gdje organizatori lokalnog Pride eventa namjeravaju naplaćivati sudjelovanje u festivalskim događanjima s 17,50 britanskih funti. Lokalci će ograničen vremenski period prije održavanja eventa moći kupiti karte u pretprodaji za upola jeftiniju cijenu a potom će se cijena i za njih povećati na 12,50 funti. Zvuči kao da se radi o kupovini karte za neko komercijalno festivalsko događanje ili koncert a ne Pride? Možda, ali vrijedi napomenuti kako organizatori još nisu odredili povoljne tarife za studente, invalide, nezaposlene i umirovljenike.

Kako stoji u priopćenju organizatora Brighton Pridea, ulaznice su potrebne kako bi se kontrolirao broj posjetitelja i izgrednika (smanjilo broj prenabrijanih pedera i lezbi unutar povorke koji bi se ponašali preveselo? op.a.) kao i da bi se novcima financirale aktivnosti udruge.

Prošle godine je Brighton Pride posjetilo preko 150 000 posjetitelja a od 45 tisuća karata koliko je zasada pušteno u prodaju organizatori očekuju zaradu od oko 375 000 funti, što je polovica sredstava za aktivnosti u ovoj fiskalnoj godini.

Organizatori se još uvijek premišljaju trebaju li dozvoliti posjetiteljima unos pića u festivalski prostor!

“Prošle godine smo dobili niz primjedbi kako je festival pretrpan ljudima. Trudili smo se sniziti cijenu ulaznica što je više moguće; one su jedini način da event bude siguran i radostan za sve sudionike”.

Facebook page Brighton Pridea već je obasut komentarima ogorčenih gejeva i lezbijki.

Prema nekim informacijama gradska uprava je zahtijevala od organizatora prostorno ograničenje i ulaznice kako bi Pride dobio sve potrebne dozvole zbog kontinuiranog rasta posjetitelja. Nesumnjivo će ova odluka odbiti mnoge pripadnike LGBT zajednice i potencijalne turiste da se ponovno pridruže Brighton Prideu, a neće se usrećiti ni oni manjih financijskih mogućnosti. Što reći nego – sramotno.

Brighton Pride održat će se 13. kolovoza.

foto: sosogay.com

Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/733/kada-ponos-doe-na-naplatu/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.