FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Počinje suđenje u slučaju “Krešić vs FOI”

objavljeno:

2. 03. 2011.
Počinje suđenje u slučaju “Krešić vs FOI”

autor:Na Općinskom sudu u Varaždinu, 04. ožujka 2011. godine, s početkom u 8.30 sati održati će se prvo ročište u postupku pod palicom sutkinje Lidije Krašek koji se vodi povodom tužbe koju je podnio dr.sc. Dario Krešić protiv Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu gdje radi kao viši asistent.


Dr.sc. Krešić obratio se udrugama Kontra i Iskorak po prvi puta 2009. godine zbog uznemiravanja na radnom mjestu od strane kolega profesora na fakultetu prof.dr.sc. Božidara Kličeka i neposredno nadređene osobe prof.dr.sc. Željka Hutinskog.

“Kolege i nadređeni su ponavljano iznosili šale i opaske kojima su se ismijavali sa seksualnom orijentacijom dr.sc. Krešića”, navodi se u dopisu kojeg su udruge Kontra i Iskorak dostavili medijima.

Nakon dopisa kojeg je udružni odvjetnik uputio upravi fakulteta, dvojica profesora su se pismeno ispričali zbog uznemiravanja te je nakon toga dr.sc. Krešić očekivao normalizaciju odnosa na fakultetu, međutim upravo suprotno se dogodilo te je bio od strane uprave fakulteta sustavno sprečavan u napredovanju na radnom mjestu.

Diskriminacijom se prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije smatra stavljanje u nepovoljniji položaj bilo koje osobe po osnovu seksualne orijentacije te je zbog svega navedenoga dr.sc. Krešić podnio individualnu tužbu Općinskom sudu u Varaždinu te je “tužba protiv Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu prva tužba tog tipa, što je izuzetno važno jer građani  često zbog straha od gubitka radnog mjesta ne prijavljuju diskriminaciju na radnom mjestu”, navodi se u dopisu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike