FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Belgijski gej par u borbi protiv birokracije

objavljeno:

17. 02. 2011.
Belgijski gej par u borbi protiv birokracije

autor:Belgijski gej par, Laurent Ghilain i njegov suprug Peter Meurrens (na slici) već se dvije godine bore s belgijskom birokracijom koja odbija dati putovnicu njihovom sinu kojega je rodila surogat majka u Ukrajini.


Priča započinje kad su Laurent i Peter odlučili da bi htjeli imati dijete te iako u Belgiji istospolni parovi smiju okruniti svoju ljubav brakom, kad su se odlučili na posvojenje, radi komplicirane birokracije odlučili su ipak, nakon dugo promišljanja, potražiti pomoć u vidu surogat majke koja bi nosila Laurentovo dijete. Majku su našli u Ukrajini, te je nakon devet mjeseci rođen njihov sin Samuel Ghilain. Kako je Samuelov biološki otac Laurent, novopečeni očevi otišli su u belgijsko veleposlanstvo kako bi mali Samuel postao belgijski državljanin i kako bi ga odveli gdje pripada, u Belgiju, u njihov dom koji je bio u potpunosti pripremljen za dolazak njihovog sina.

Belgijsko veleposlanstvo odbilo je njihov zahtjev jer nemaju nikakve propise u slučaju poput njihovog te su odbili priznati Laurentovo očinstvo. Par je ostao šokiran te je tako počela njihova borba protiv bezdušne birokracije. Vratili su se u Belgiju te su sudu prezentirali DNK dokaze očinstva koje je sud odbio. Dok su pokušavali riješiti situaciju u kojoj su se našli, za malog Samuela se brinula jedna ukrajinska obitelj koja je nakon nekog vremena očevima rekla da ako Laurent ne dođe po svog sina, Samuela će poslati u sirotište.

Peter i Laurent, odlučili su se na očajnički čin – zamolili su jednu prijateljicu da glumi Samuelovu majku, te nažalost, plan da prevedu Samuela preko granice, propao je te je ona uhićena, a Samuel je na kraju, ipak poslan u sirotište.

Njihov idući pokušaj bio je tražiti za Samuela turističku vizu no ni to nije uspjelo. Žalili su se sudu još jednom te je sudac potvrdio da je Laurent biološki otac malog Samuela i rekao je ministarstvu da izda putovnicu. Peterova i Laurentova sreća bila je prekinuta vrlo brzo. Ministarstvo vanjskih poslova taj zahtjev je odbilo.

Dok se Samuel i njegova obitelj nalaze u birokratskom labirintu, birokrati zaboravljaju da je dijete već dvije godine i dva mjeseca odvojeno svoje obitelji.

Kako biste pomogli Peteru i Laurentu u borbi za pravdu i njihovog sina, možete potpisati online peticiju (LinkLink) i nadati se da će im se belgijska birokracija konačno smilovati.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike