FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Homofobu ne daju u Dubrovnik

objavljeno:

16. 02. 2011.
Homofobu ne daju u Dubrovnik

autor:Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije,inače izabran za homofoba godine u Srbiji (linklink), reagirao je na medijske natpise prema kojima su mu dubrovačke vlasti zabranile dolazak u grad.


Iako mitropolit nije došao u Dubrovnik zbog drugih obaveza, reagirao je na reakciju dubrovačke gradske uprave, nazvavši ju “više nego nepristojnom i klevetničkom”, uz to napomenuvši da je bio u Dubrovniku, više puta “nakon završetka posljednjeg nesretnog građanskog rata”.

Dogradonačelnica Dubrovnika Tatjana Šimac u službenom priopćenju napisala je: “Grad Dubrovnik podupire ekumenizam i toleranciju među vjerama i nacijama pa je shodno tome na sastanku gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića i predsjednika Međunarodne skupštine pravoslavlja Valerija Arkadijeviča Aleksejeva u studenom dogovoreno da će se ovogodišnja Skupština održati u Dubrovniku. Do dana otvaranja Skupštine nije bilo najava niti informacija o nazočnosti mitropolita Amfilohija Radovića čije su djelovanje obilježili ekstremistički i nacionalistički stavovi koji su suprotni kršćanskoj etici te poticanje sukoba koji su doveli do krvoprolića i ratnih zločina.”

Amfilohije smatra da su takvu reakciju predstavnika grada Dubrovnika inicirale instrukcije iz Crne Gore te je napomenuo: “Ja sam stari gost Dubrovnika, koga izuzetno poštujem i koga sam posjećivao od studentskih dana. Odlazim i prolazim kroz njega, kako do sada tako i u budućnosti.”

Iako ga je u Dubrovniku čekalo više desetaka branitelja prosvjednika, Amfilohije se ipak nije pojavio, a sumnjamo da i hoće nakon što mu je Dubrovnik rekao da nije dobrodošao.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike