Šablonizirano, s pomične trake.

Od 19. – 21. svibnja Zagreb je ugostio još jedan veliki modni događaj, ‘Dreft fashion week Zagreb’, koji je omogućio britanskim dizajnerima, čije je viđenje današnje mode razveselilo prisutne modne hedoniste, pokazati hrvatskoj javnosti kako se to radi i nosi kod njih. Iako je bilo i onih koji su došli isključivo zbog medija, velika većina došla je vidjeti što nude renomirani, ali i mladi, hrvatski i svjetski dizajneri. Nekim je uzvanicima bilo puno zanimljivije pratiti gdje su mediji, nego obraćati pažnju na same revije, no sve to ide u rok službe.

British Council je na katu iznad prostora gdje su se održavale revije organizirao i prigodnu prodaju kreacija britanskih dizajnera, u čijem je dolasku i pripomogao. Unatoč činjenici da su Hrvaticama na dohvat ruke bili modeli iz jedne od vodećih svjetskih metropola; cijene, recesija i navika nekih na sponzorsku odjeću, onemogućili su veliki odaziv u prodajni dio kakav bi se očekivao, jer kreacije su nosive, zanimljive i odudaraju od šabloniziranog izgleda koji prevladava hrvatskom metropolom. To je samo još jedan pokazatelj da hrvatske jet setterice baš i nemaju smisla za originalno, niti puno modnog štiha jer sve izgledaju šablonizirano kao s pomične trake, očito svjesno.

Organiziranje sponzorskog dijela prostora bilo je vrlo nespretno riješeno, jer su njihovi izložbeni prostori gravitirali u smjeru suprotnom od kretanja ljudi, tj. prema back stageu. No, kako to nije ovisilo o samim organizatorima, već o arhitekturi prostora, ne smije im se to uzeti kao neka greška. Ovogodišnji ‘Dreft Fashion Week’ nije donio ništa jako novo ili spektakularno na zagrebačku modnu scenu, ali je pokazao da postoje puno atraktivnije i zanimljivije modne kombinacije od onih koje gledamo svaki dan na ulicama i crvenim tepisima (ukoliko se ta prešetavanja ‘crvenim tepihom’ uopće mogu nazvati).

Posted on May 24, 2011

Leave a comment

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

Tweet
Buffer

Switch to our desktop site