FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Velika Britanija opet deportira LGBT osobe

objavljeno:

21. 05. 2011.
Velika Britanija opet deportira LGBT osobe

autor:Borci za ljudska prava opet imaju razloga buniti se protiv deportacijske politike Velike Britanije!

Nakon slučaja Brende Namigadde iz Ugande koja je izbjegla deportaciju u posljednji čas, britanske vlasti opet su pod povećalom LGBT i ljudskopravaških aktivista.

Nova žrtva njihove deportacijske politike je Edson Cosmas iz Tanzanije kojega je Ured za imigrante odlučio deportirati nazad u Tanzaniju u samo četiri dana, iako je Edson više puta naglasio da je gej.

Aktivisti su odlučili održati prosvjed 24. svibnja 2011. godine ispred Ureda kako bi spriječili njegovu deportaciju u zemlju gdje će najvjerojatnije ubiti zbog njegove seksualne orijentacije.

Antonia Bright, aktivistica iz Movement for Justice izjavila je za britanski portal Voice: “Ako se Ured izvuče s ovom deportacijom i deportira Eddya, svaki tražitelj azila crne boje kože ili Azijat suočiti će se s velikom opasnosti od deportacije nazad u zemlju gdje će ih zatvoriti ili ubiti”.

Cosmas je došao u Veliku Britaniju na studij 2006. godine te ga je Ured za imigrante priveo 09. svibnja ove godine kada je došao predati papire za azil zbog toga što je gej.

Glasnogovornik Ureda izjavio je da se njegovi papiri razmatraju po hitnom postupku, no aktivisti smatraju: “Žele ga izbaciti iz zemlje što prije je moguće”.

Inače, u Tanzaniji se istospolni seksualni odnosi kažnjavaju zatvorskom kaznom, a stanovnici su ekstremno homofobni – čak 95% stanovnika Tanzanije tvrdi da LGBT osobe trebaju biti odbačene od društva.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike