- Queer.hr - http://queer.hr -

“Kad će netko napravit tulum?”

Posted By Marino Čajdo On May 20, 2011 @ 9:48 am In Clubbing,Izdvojeno,Lifestyle | No Comments

Ja ne, spremno sam odgovorio u jučerašnjoj raspravi koja se potegla na redakcijskom sastanku, kada smo zaključili da je došlo lijepo vrijeme, vrijeme za češće izlaske i druženja – u gradu koji, eto, ni ovo proljeće nema što konkretno ponuditi. Jedni te isti clubbing programi, nova izdanja starih festivala, iz jednog birca u drugi na večernjim pivama. Potreba za bondingom u kućnoj atmosferi očito je prevladala onu u klupskoj, a sada samo ostaje vidjeti tko će inicijativu preuzeti. Ja ideje, uoči privatnih slavlja koje me očekuju, ne želim trošiti! Valjda s povećanjem temperature, nesnošljivoj zagušljivosti znojem klupskih prostora u kojima pušenje nije dozvoljeno, broj kućnih partija proporcionalno raste.

Pravom kućnom partyju prvo i neophodno je danas jednostavno postao Facebook event, obično skriven od onih koji nisu pozvani; kako bi domaćim makar približno odredio koliki će nered u stanu nastati ali i da se gosti upoznaju s drugim potencijalnim društvom koje ih tamo očekuje. Ova začetna faza nikada nije oslobođena od nabrijanih komentara o tome koliko će se netko ugaziti (ako su kliknuli Attend) do onih koji se hvale da baš tu večer i u to vrijeme moraju biti negdje drugdje (Not Attending) ali će na dotičnoj lokaciji nazdraviti u vaše ime. Maybe Attenderi obično imaju glupe komentare iz obijesti što im se ne da dolaziti, i njih valja upamtiti da ih se više ne zove. .

Kada večer partija stigne, zahvaljujući gornjem Facebook popisu posjetitelja, lakše se dogovoriti za zagrijavanje i cuganje negdje drugdje prije dolaska na tulum. E, pa greška! Zašto kasniti u stilu ako se može doći na vrijeme ili ranije kada se od bogatog izbora može odabrati čime se gaziti dok se prostor ne napuni? Jednom kad party krene alkohol nestaje munjevitom brzinom a rani dolazak je super i što možete istražiti gdje se nalaze zalihe čega! Znate već kako se uvijek nakon par sati već paranoično traži piva, vino i drugo…

A zatim slijedi socijalizacija!

Glazba će, kako običava, biti grozna i nimalo po ukusu posjetitelja no to nije razlog da itko spaja svoj Ipod ili mp3 player na zvučnike. Jednostavno je nepristojno. Igranje s postojećim playlistama je prihvatljiviji izbor.

Ako se već nije uboo alkohol galore na samom startu ne vidim razloga zašto se ne pojaviti već ugažen, posebno ako se radi o poznatom okruženju ljudi do kojih nam je stalo i nema smisla izgovarati išta lucidnije od „Kako sam pijaaan“ u prolazu do bara i nonšalantno kritiziranje tuđeg odabira pića ovisno o vlastitim preferencacma.

Barenje, ovisno o količini popijenog, može biti izuzetno nepredvidivih posljedica: no na kućnim partijima na kojima se u cuganju ne ograničava velike su šanse da ili nećete zbarit ništa i završit masturbirajući pred spavanje na frajera koji vam se svidio ili napraviti kompletnu pijanu budalu od sebe.

So, let the parties begin. Tko organizira?


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/5760/kad-ce-netko-napravit-tulum/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.