Dogradonačelnik Splita odbio sudjelovati u Povorci

rutasplitskepovorke

Na sastanku održanom između udruga Kontra, Iskorak i Domine sa dogradonačelnikom Splita Jurom Šundovom, dogovorena je konačna ruta Povorke koja će se održati 11. lipnja u Splitu.

Povorka će krenuti sa Đardina u 14 sati pa preko ulice Kralja Tomislava će doći do Marmontove te će se spustiti do kraja te ulice i skrenuti lijevo na rivu gdje će se pod prekrasnim splitskih suncem do 16.30 sati održati program.

Edo Bulić, koordinator Iskoraka, izjavio je na stranicama Slobodne Dalmacije: “Sve što smo zatražili od Grada nam je odbijeno! Tražili smo stavljanje rainbow zastave na štandarac, odbili su, pozornicu ispred banke na Rivi odbili su nam, nitko iz Grada neće doći ni na sam Pride. To je dakle, službena politika grada Splita. Gospodin Šundov je rekao da njegova politička opcija ne podržava naše ciljeve, dakle, poštovanje ljudskih prava LGBT osoba. Skandalozno je da jedna takva politička opcija, koja ne podržava ljudska prava manjinske populacije, uopće postoji u Hrvatskoj i Europi u 21. stoljeću, a kamoli da je na čelu grada kao što je Split”.

Leave a Reply