FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Prva transrodna sutkinja

objavljeno:

20. 11. 2010.

autor:Još je jedan važan stereotip srušen: okrug Alameda
postao je domom prve američke transrodne sutkinje. Victoria Kolakowski izabrana je na izborima za sutkinju Višeg suda okruga Alameda, a pobijedila je iskusnog zamjenika javnog tužitelja Johna Creightona s 50,98 naprama 47,98 posto glasova. Pobjeda je tim važnija kada se zna da je Creighton poznat i iskusan kandidat, s 25 godina pravosudnog iskustva koji je upravo na tome temeljio svoju kampanju. Kolakowski je pak svoju kampanju temeljila na ideji poticanja raznolikosti. Creightona je podržavalo 80 posto sudaca tog okruga.

Istog je dana, kad su stigle vijesti o izboru Kolakowski, na drugom kraju Amerike, u Houstonu, gradonačelnica Annise Parker imenovala transrodnu sutkinju Phyllis Frye. Frye je započela kao aktivistkinja i polako je probijala brojne prepreke koje se odnose na crossdressing. “Zaplakala sam kad sam saznala za imenovanje jer sam prije 31 godinu na istom tom sudu uhapšena”, kazala je Frye.

Velike pobjede tolerancije, posebno kada se zna da je Kolakowski izabrana u okrugu koji pripada liberalnom San Franciscu, a Frye usred konzervativnog Teksasa.

Foto: Mercurynews.com


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike