FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Tko je doktor Miroljub koji liječi gejeve i u Zagrebu?

objavljeno:

18. 05. 2011.
Tko je doktor Miroljub koji liječi gejeve i u Zagrebu?

autor:Poznati ridikul iz ‘Centra za lečenje homoseksualizma’ nekakvog navodnog Instituta za prirodnu medicinu, kojeg vodi (samozvani dr.) Miroljub Petrović, započeo je s  ‘propagandom’ i kod nas.

Navedeni institut je od osnutka predmet ismijavanja u Srbiji (a i šire), a u ponedjeljak je primijećena i djelomično ometena heteroseksualnim rukama njihova sirotinjska propaganda u Zagrebu. Točnije, prijatelj je na ZET-ovom stupu s rasporedom vožnje na Trgu bana Jelačića-smjer zapad, uočio i skinuo dotični pamflet A3 formata, dok se zajedno s društvom s kojim je bio na piću vraćao doma. Naglasio bih da su dotični prijatelj, njegova supruga, te svi u njihovom društvu izrazito heteroseksualno orijentirani. Ali su psihički normalni.

S obzirom da sumnjam da je to jedini pamflet u gradu, ne bi bilo zgorega napisati i koju riječ o tom ‘Institutu’ i priči oko njega. Osnivač i direktor Miroljub Petrović stavlja ispred svojeg imena titulu doktor, iako je po struci samo diplomirani geolog. Bio je svojevremeno na jednomjesečnom adventističkom tečaju nutricionizma u Atlanti, pa valjda misli da ga to čini doktorom.

Po vjerskom opredjeljenju je – kako kad. Odlazio je u sinagogu u koju još ponekad navrati kad mu zatreba, trenutno je (ponovo) pravoslavac, ali najviše koristi je imao dok je bio član ‘Hrišćanske Adventističke crkve’ u Zemunu, iz koje su ga izbacili i zabranili mu da govori u ime adventista, jer je odlazio u krajnosti koje se kose čak i s njihovom doktrinom. Svugdje gdje se učlanjivao tražio je novce za ’tiskanje knjiga’ ili nešto slično, pa bi se moglo slobodno reći da je cijeli njegov križarski rat ‘za ozdravljenjem od homeseksualizma’ u biti financijski motiviran.

U Hrvatsku je ‘ušao’, kako tvrde zemunski adventisti, preko poznanika adventista Damira Gala, koji je prijatelj urednika emisije ‘Na rubu znanosti’ u kojoj je četiri puta gostovao. Petrović je poznat i po tome da je zadrti kreacionist koji osim povijesti kasapi i biologiju, medicinu, i sve ostalo što ne odgovara njegovom izvrnutom viđenju svijeta.
Tvrdi da (navodno) njegov ‘Institut’ ima podružnicu u Americi i Izraelu, a adrese ‘ureda’ u Srbiji ima dvije: Nikole Grulovića 1d te Nušićeva 12. Zavisi gdje i za koga piše. Obje su u Beogradu, niti jedna na selu koje promovira kao ‘lijek’. I niti jedna koje navodi nema radno vrijeme, nego ‘posluju’ samo preko e-maila.

Najviše ‘slave’ stekao je prije i tijekom prošlogodišnje Parade ponosa u Beogradu, kada je nudio intervjue svim medijima koji su bili voljni ga poslušati. U razgovoru za ‘Pravdu’ iznio je podatak da je otvorio i ‘Fakultet za prirodnu medicinu’, te da njihovi liječnici daju savjete ‘pacijentima’ kako se izliječiti od ‘homoseksualizma’. Jedini tretman koji on nudi za izlječenje svih bolesti, pa tako i ‘homoseksualizma’, je odlazak u prirodu izvan grada, iako on osobno živi na Banovom brdu. Još jedna od njegovih terapija uključuje i ‘jaku porodicu’(!).

Činjenica je da su dotični ‘Institut’ i ‘Centar’, zajedno sa svojim direktorom, jedna velika farsa i laž, ali isto tako je činjenica da osim što takve cirkusarije povećavaju netrpeljivost spram LGBT osoba, ima ljudi unutar same LGBT zajednice koji se srame sebe zbog takvih gluposti. Bili smo svjedoci ‘izliječenih’ homoseksualaca koji su gostovali u talk showu ili prepričavali svoje ‘izlječenje’ trećerazrednim kreacionističkim tiskovinama (i samim tim glupim izjavama  naštetili ostaloj LGBT populaciji, i outanoj i onima koji se zbog toga ne žele outati. Nismo svi sretni u svojoj koži), da bi se na kraju vjerojatno ‘odliječili’ i nastavili pohoditi gej okupljališta i žbunja u potrazi za svojom ‘izliječenom bolešću’.

Jedino što ovaj ‘Centar’ može ponuditi je život u laži, stoga, ako niste sigurni u sebe i sramite se svoje seksualnosti, ne nasjedajte na laži i lažne doktore. Radije budite pametni pa, makar i anonimno mailom ili preko nekog foruma, porazgovarajte s nekim tko će Vam objasniti da ste zdravi i lijepi takvi kakvi zaista jeste.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike