FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Campus Pride zahtjeva isključenje

objavljeno:

11. 10. 2010.


Campus Pride, neprofitna udruga koja radi s LGBT studentima i djelatnicima američkih sveučilišta, zatražila je od sveučilišta Rutgers da bez daljnje odgode s fakulteta suspendira Dharuna Ravija i Molly Wei koji su narušili privatnost svog kolege studenta Tylera Clementija prije dva tjedna. 22. rujna, povodom tajnog snimanja web kamerom dok je s dečkom bio u sobi, Clementi je izvršio samoubojstvo skočivši s mosta.

Campus Pride je obavio opsežno istraživanje kodeksa ponašanja na sveučilištu Rutgers te tvrde da je prema statutu „zabranjeno raditi ili pokušati napraviti audio ili video zapis bilo koje osobe na sveučilištu u kupaonicama, spavaćim sobama i drugim mjestima gdje se očekuje poštivanje privatnosti zbog golotinje ili seksualnih aktivnosti bez pristanka svih sudionika snimanja“.

Podsjetimo, Ravi i Wei su zlobno snimali Clementija te objavljivali komentare na Twitteru ohrabrujući druge studente sveučilišta da se priključe video chatu i promatraju. S obzirom na ozbiljno narušavanje privatnosti, iz Campus Pridea tvrde da studenti trebaju biti isključeni. „Ne radi se o običnoj šali. Prošlo je dva tjedna a nitko nije izbačen. Vrijeme je da se pošalje jasna poruka da se na Rutgersu i drugim sveučilištima diljem zemlje zlostavljanje LGBT studenata i osoblja neće tolerirati“, stoji na službenim stranicama Campus Pridea.

Od smrti Tylera Clementija, Campus Pride je zaprimio stotine e-maila i telefonskih poziva zabrinutih roditelja LGBT mladeži koji se raspituju o sigurnim sveučilištima za svoju djecu. Premda istraga još uvijek traje te nisu jasne sve točke optužnice protiv Ravi i Wei, Campus Pride drži da se radi o jasnom narušavanju studentskog kodeksa ponašanja koje je samo sveučilište donijelo kako bi se zaštitila privatnost onih koji ga pohađaju.

Foto: diversityinc.com


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike